Sfaturi pentru o a doua căsătorie fericită

De Lumea Femeilor, pe

Sunt femei care, după divorţ, nici nu vor să audă de alt mariaj. Există însă altele, care sunt dispuse oricând să o ia de la capăt, acordându-şi o nouă şansă. Dacă ai o relaţie cu un bărbat care ţi-a câştigat încrederea, ia o decizie abia după ce ai cântărit bine toate aspectele.
Când mergi prima dată la altar, îţi spui că este pentru toată viaţa. Însă realitatea îţi rezervă uneori surprize şi te tre-zeşti într-un proces de divorţ dureros şi lung, care lasă urme adânci. Şi totuşi, există destule femei care şi-au găsit liniştea şi echilibrul din nou. Sunt mulţi factori de care ţii seama la a doua căsătorie, printre aceştia aflându-se copiii, partea financiară şi teama de un alt eşec. Iată câteva lucruri pe care să le iei în calcul, înainte de a-i da un răspuns partenerului tău.

Gândeşte-te la primul mariaj

Analizează cu mult calm toate greşelile pe care le-ai făcut prima dată. Chiar dacă la început nu-ţi
găseşti vreo vină, e posbil ca, după o reluare amănunţită a întregii situaţii, să descoperi anumite reacţii
sau comportamente care au dus către divorţ. Fii sinceră cu tine însăţi, pentru că doar înţelegându-ţi
erorile vei reuşi să nu le mai repeţi.

Permite-i să te cunoască

Consideră a doua căsătorie ca pe o oportunitate de a împărţi traiul cu un bărbat care să te înţeleagă de la început aşa cum eşti. Nimeni nu e perfect, deci nici tu. Fii sinceră, vorbeşte-i despre temerile tale, despre lucrurile care ţi se par inacceptabile şi despre dorinţa de a nu mai fi rănită din nou. Având experienţa unei căsătorii, acum ştii cum ar arăta, pentru tine, o viaţă în doi fericită şi liniştită.

Fii flexibilă!

Dacă ai fost multă vreme singură, ai anumite tabieturi pe care cu greu le vei încălca. Ba chiar te-ai
obişnuit cu ele, îţi fac plăcere şi nu eşti dispusă să te schimbi pentru nimeni. Nu ţi se pare confortabil să apară un nou locatar în casă, dar ia partea bună a lucrurilor: micile compromisuri şi ajustări nu îţi vor schimba stilul de viaţă, ci doar îl vor face mai plăcut. Depinde doar de tine!

Stabileşte aspectele financiare

Pe de o parte, o nouă căsă-torie îţi poate aduce un confort financiar. E mai simplu să împarţi cheltuie-lile între două persoane, decât să te lupţi singură cu facturile. Pe de altă parte, există şi câteva situaţii care trebuie stabilite de la început. Întreţinerea copiilor, fie că sunt ai tăi sau ai lui, dintr-o altă căsnicie, anumite cheltuieli suplimentare legate de proprietăţi sau de casa în care veţi locui. Apelează la un consilier
financiar, dacă nu te descurci, în aşa fel încât amândoi să fiţi mulţumiţi.

Părerea copiilor?

Statisticile spun că femeile divorţate care au copii se recăsătoresc mai rar decât cele singure. Este de
înţeles că celor mici nu le va fi uşor să accepte un nou tată, dar tu trebuie să fii cea care stabileşte regulile de comunicare.
O experienţă neplăcută din trecut poate fi înlocuită cu una în care noul bărbat din viaţa copiilor le este prieten şi le câştigă încrederea şi simpatia. Implică-i şi pe copii în decizia ta şi nu le inocula sentimentul că vor fi iubiţi mai puţin dacă va apărea cineva nou în casă.

O SITUAŢIE APARTE

În cazul în care eşti văduvă, lucrurile se schimbă puţin. În mod evident, noul partener trebuie să respecte memoria fostului tău soţ, iar tu trebuie să fii suficient de înţeleaptă încât să nu-i dai impresia că ar fi pe locul al doilea. De asemenea, complicaţiile ar putea apărea tot din cauza copiilor, care vor suferi dacă vor vedea că tatăl lor a fost cu totul uitat. Comportamentul tău este cel care trebuie să-i liniştească şi să aducă echilibrul în familie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter