Sexul te scapă de durerile de cap şi de alte 6 probleme majore

De DinDragoste.unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:37

Stereotipul „nu am chef acum, mă doare capul” nu e întotdeauna un motiv absurd invocat de femei şi de bărbaţi pentru a se sustrage sexului. Durerile de cap sunt probleme majore. Cu toţii ştim cât de neplăcute pot fi ele şi mai mult, cât de greu ne este să facem orice atunci când migrenele ne pun la pământ.
Pe de altă parte, specialiştii ne recomandă sexul ca unic şi cel mai eficient analgezic natural în cazul dureriler de cap. Potrivit unui studiu recent, mai mult de jumătate din participanţii care au făcut sex în timpul unor migrene au raportat îmbunătăţiri ale stării generale şi ameliorări ale durerilor imediat după orgasm. Şi asta pentru că sexul facilitează producerea endorfinelor, analgezicele naturale ale organismului.

Durerile de cap nu sunt însă singurele probleme de care putem scăpa cu ajutorul unei partide pasionale de sex. Iată câteva motive pentru a spune Da, chiar şi atunci când simţim că nu avem dispoziţia necesară pentru aşa ceva. În mod ironic, toate problemele de mai jos sunt şi cele pe care le folosim drept scuze pentru a nu face sex.

Mahmureală

O noapte de sărbătoare, dans, alcool şi voie bună se poate transformă în coşmar a doua zi de dimineaţă, când mahmureală pune imediat stăpânire pe tine şi se manifestă în special prin puternice dureri de cap. Sigur, cel mai bine ar fi să eviţi alcoolul, să nu bei peste măsură. Dacă pe de altă parte îţi aminteşti de acest lucru abia după ce te-ai lăsat pradă plăcerilor bahice, durerile de cap de a doua zi pot fi foarte uşor tratate cu o partidă de sex.

Depresia

Endorfinele produse în timpul sexului îţi dau întotdeauna o stare de bună dispoziţie, stare care spun specialiştii – nu tratează depresia dar o previn. Potrivit statisticilor, oamenii care se bucură de o viaţă de cuplu liniştită şi de o viaţă sexuală satisfăcătoare, sunt într-o stare mentală mai bună, mai relaxaţi şi cu o atitudine mult mai pozitivă în ceea ce priveşte ziua de mâine.

Răceală şi gripă Uită de vitamina C!

Cuplurile care fac sex măcar o dată pe săptămână, au parte de mai mulţi anticorpi precum cel numit IgA, principalul inamic al virusilor care cauzează gripă şi a bacteriilor responsabile de infecţiile şi răcelile din sezonul rece.

Citeşte mai multe pe Dindragoste.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter