Cum se rezolvă conflictele între fraţi la maturitate

De Lumea Femeilor, pe

La maturitate, disputele între fraţi nu mai apar din cauza jucăriilor. Fiecare are familia lui, a plecat de acasă, iar certurile sunt cauzate adesea de bani, timp sacrificat, moşteniri, copilul preferat
Poate că nu ţi s-a întâmplat ţie, dar, cu siguranţă, cunoşti destule cazuri printre cunoscuţi. Îţi sună familiar? “Am fost două surori, dar întotdeauna părinţii au preferat-o pe cealaltă”, “Părinţii o ajută cu bani pe sora mai mică, iar mie îmi spun că nu am nevoie, pentru că mă descurc”. Conflictele între fraţii ajunşi la maturitate îşi au adesea rădăcinile în copilărie. Deşi acum au şi ei copii, la rândul lor, încă îşi mai amintesc felul în care unul dintre ei era favorizat pe când era mic.

Cauze frecvente lae conflictelor între fraţi

De cele mai multe ori, conflictele apar din cauza banilor, fie că este vorba de moş-teniri, case sau terenuri. De asemenea, se întâmplă ca unul dintre copii să se implice mai mult în ajutarea părinţi-lor care acum sunt în vârstă. Chiar dacă nu mai locuiesc în casa părintească, unii dintre fraţi sunt mai atenţi la grijile şi nevoile celor care le-au dat viaţă. Fiecare caz este aparte şi nu există metode standard prin care să ai o familie în care să domnească armonia.

Primii paşi spre împăcare

Încearcă, pentru câteva clipe, să îţi imaginezi că nu există probleme între voi. Ce ai face în această situaţie? Pentru început, poate fi doar un exerciţiu de imaginaţie, pe care, după aceea, ai putea să-l pui în practică. E greu să laşi orgoliul deoparte, dar la fel de dificil este să ştii că ai un frate sau o soră cu care vorbeşti rar şi doar banalităţi. Profită de timpul în care v-aţi putea întâlni şi fructi-fică-l încercând să aflaţi cum puteţi îndrepta lucrurile între voi.

Amintiri comune

Ţi se pare că nu găseşti nici o cale de comunicare? Asta e impresia de la început. Dar, dacă te gândeşti la trecut şi la faptul că aţi copilărit împreună, vei găsi întâmplări de care să vă aduceţi aminte şi care vă vor înveseli. Indiferent de problemele pe care le aveţi în prezent, când fiecare are familia lui şi alte obligaţii, dacă vă doriţi, veţi reuşi să lăsaţi deoparte micile invidii şi conflicte din trecut. Aveţi nevoie însă de răbdare şi de un grad ridicat de toleranţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter