Relația cu socrii: cum o gestionezi fără să iasă scântei

De Unica.ro, pe

O relație echilibrată cu socrii poate fi o provocare uneori. Cum gestionezi lucrurile fără să se lase cu scântei?

Uneori, relația cu socrii poate fi bună de la sine, fără să fie nevoie de eforturi în plus. Alteori însă, este nevoie de un dram de efort, atunci când există divergențe de personalitate și de opinie între tine și socri. Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, a explicat într-un articol pe Libertatea ce poți face pentru a menține o relație sănătoasă cu socrii.

Atunci când ești într-o relație de lungă durată, știi că familiile se implică, mai mult sau mai puțin, în dinamica relației. Dacă ai noroc, poți avea o relație amiabilă și frumoasă cu părinții partenerilor. Dar dacă valorile tale personale diferă de cele ale socrilor, se pot naște conflicte. La rândul lor, conflictele pot pune presiune pe relația în sine. Tocmai de aceea este important să știi ce să faci atunci când socrii nu te plac sau când tu nu îi placi pe ei.

Citește și: E persoana potrivită pentru mine? 10 semne că ești într-o relație cu persoana potrivită

Citește și: Ce să faci atunci când o prietenie nu te mai împlinește și nu știi cum să îi pui capăt

Citește și: Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie

Citește și: De două ori mai multe românce au soți mai tineri decât ele, față de acum 30 de ani

Ce poți face însă, atunci când socrii nu te plac? Ioana Marinescu are câteva sfaturi:

  • Arată bunăvoință socrilor. Chiar și lucrurile mărunte pot face diferența. Atunci când mergi la ei în vizită, oferă-te să îi ajuți să gătească, să pună masa sau să spele vasele.
  • Oferă empatie. Amintește-ți mereu că și tu, și socrii, aveți un lucru în comun: iubiți aceeași persoană, chiar dacă în moduri diferite. Poți încerca să te uiți cu ei la fotografii din copilăria jumătății tale și să îi rogi să îți povestească ce își amintesc despre perioada respectivă.
  • Ai răbdare. Dacă relația cu socrii încă este la început, nu te pripi. Înțelege că părinții partenerului abia te-au cunoscut și au nevoie de timp pentru a se obișnui cu tine.
  • Stabilește limite sănătoase. Dacă, indiferent de eforturile tale, socrii continuă să fie recalcitranți, este bine să știi unde să tragi linie și unde să accepți compromisuri. Nu accepta lipsa de respect și protejează-te atunci când este cazul, folosind mereu un ton politicos.

Dacă socrii tăi te acceptă, dar tu nu îi placi prea mult, caută să te concentrezi pe aspectele pozitive. În acest fel, puteți descoperi un teren comun. Poate că socrilor tăi le place să joace cărți, sau poate se uită la un serial care îți place și ție, Poți valorifica această informație în vederea cultivării relației cu ei.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter