Unica Fashion Week, Ziua 1: Carmen Negoiţă ne propune o ţinută de resort

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Unica Fashion Week şi Camen Negoiţă, atunci când pasiunea pentru modă înseamnă tot.
Începând de astăzi, aşa cum am anunţat şi pe pagina oficială de Facebook, pornim un proiect care sperăm noi să vă placă. În fiecare săptămână, un personaj cunoscut din showbizz, pasionat de modă, va deveni director artist al proiectului Unica Fashion Week. El va face recomandări de ţinute pentru fiecare zi a săptămânii, voi urmând să vă inspiraţi din ele, să puneţi întrebări, să vă daţi cu părerea, să spuneţi de ce vă place şi de ce nu, să contruim împreună o comunitate fashion.

Prima vedetă invitată în cadrul acestui proiect a fost bloggerul de fashion, Carmen Negoiţă. Pentru prima zi, ea a propus o ţinută perfectă pentru o vacanţă într-un resort.  „Atunci când mergem în vacanţă, într-un resort, trebuie să ne îmbrăcăm foarte comod, dar să fim şi chic în acelaşi timp. Am ales astăzi o ţinută pe care am asortat-o într-un mod deosebit. Este vorba de un mix de foarte, foarte multe motive grafice”, explică bloggerul.

Aşa cum se poate vedea, Carmen Negoiţă a ales o ţinută îndrăzneaţă, complicată am putea spune pentru noi, necunoscătorii. Dacă nu aveţi atât de mult curaj, dacă vă este teamă că aţi putea combina greşit sau neinspirat, puteţi miza pe accesorii, ele vă vor scoate mereu din impas.

„Turbanul a fost purtat de femei încă din secolul al XVII-lea atât din raţiuni practice, pentru a le fixa părul sau a le proteja de razele soarelui, religioase, sociale, cât şi estetice, fiind un accesoriu foarte glam. Culorile sunt variate şi fiecare simbolizează ceva: rozul, de exemplu, renaşterea primăvăratecă, fiind folosit la ceremoniile de nuntă din India, iar cel negru cu vârful alb descendentă din rangul lui Mohamed şi educaţia aleasă. Cu timpul, turbanul a devenit element fashion în vestul Europei, în special în Marea Britanie şi Franţa. Cel mai în voga a fost la începutul secolului XX, fiind purtat de femeile din înalta societate. Cu timpul, forma şi destinaţia lui au suferit modificări, de la filmele anilor 40 sau din pictorialele Vogue ale anilor 70 până la episoadele din Sex and the city ale anilor 2000 când a fost pus în valoare de eleganta Carrie Bradshaw”, scrie Carmen Negoiţă pe blog.

Fashionista menţionează că turbanul poate fi purtat cu lejeritate la mai multe tipuri de ţinute. „Îl putem purta atât la plajă, asortat la un costum de baie sau la un caftan, cât şi la ţinuta de zi, salopetă, rochie sau chiar la ţinute de seară, la petreceri exclusiviste, dacă respectam, bineînţeles, codul vestimentar”, adauga Carmen Negoiţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter