Cum să te îmbraci în primăvara asta? Fashion by Carmen Negoiță!

De Unica.ro, pe

Sosită de la London Fashion Week, celebrul festival de modă unde a participat la zece show-uri ale caselor de modă internaționale și a fost fotografiată de marile publicații, apărând în Washington Post, Vanity Fair, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Daily Mail și Associated Press, Carmen Negoiță trasează tendințele în modă ale noului sezon.
Fashion bloggerul român dezvăluie ce haine, culori și accesorii sunt în mare vogă în această primăvară.

1.  Fustele plisate

Piesa de rezistență a noului sezon este fusta plisată.  Este ușor de purtat, mai ales că se poartă în toate lungimile (maxi, midi, mini), dar și în foarte multe stiluri, de la lady like până la grungy hipster. Dacă optați pentru o astfel de fustă în nuanțe metalice, atunci aveți elementul  vedetă al ținutei respective. Ca sa o evidentiați foarte bine alegeți în partea de sus ceva simplu, iar în picioare o pereche de pantofi stiletto. Trebuie evitat să purtați o astfel de fustă atunci când aveți șoldurile mai late. Nu va face decât să atragă atenția privitorului către acea zonă.

2. Pastelurile sunt cea mai cuminte tendință a sezonului.

La fel ca și în sezonul rece se poartă foarte mult rozul pudrat, dar se schimbă texturile materialelor. Se spune că “pink is the new black”. Alte două culori pe care trebuie sa le incercati sunt vernil și bleu, pe care personal le ador. Fuste, rochii, pantofi, dar și pulovere oversized in aceste nuanțe. Încercați să le combinați cu alte nuanțe pastelate pentru a nu se pierde efectul. Designerii de la care vă puteți inspira sunt Alexander Wang, Burberry, Balenciaga, Isabel Marant. Pentru vară puteți alege nuanțe mai tari.

3. Transparențele.

La fel ca și în sezonul trecut, marii designeri ne provoacă să ne arătăm cât mai mult pielea. Fuste, top-uri, rochii; practic totul se poartă, atâta timp cât se vede prin ele. Burberry, spre exemplu, propune lenjeria la vedere, in aceeasi culoare cu o fustă din dantelă transparentă. Se întâlnesc astfel două tendințe aici: transparențele și dantela. O fustă conica din dantelă este un must have pentru aceasta primăvară.

4.  Albul și negrul sunt în tendințe de câteva sezoane, dar ramân un must și pentru acest sezon.

Încercați să îi dați oricărei piese vestimentare pe care o aveți în această combinație o altă interpretare pentru acest sezon. De exemplu, pantalonii cadrilați alb negru de iarna trecută îi puteți scurta și să îi purtați cu o pereche de stiletto, cu șosete scurte în acelasi imprimeu ca și pantalonii. De asemenea, cămășile în alb negru pe care le aveți și nu vă mai plac le puteți transforma în top-uri scurte, care se poartă, de asemenea, și să le combinați cu pantaloni cu talie înaltă. Trebuie să se vadă puțină piele, dar nu zona buricului, pentru un look sexy.

5. Și, pentru că tot vorbeam mai devreme de șosete, vreau să le amintim ca piese-vedetă ale ținutelor.

Se poartă șosete colorate uni, cu buline, cadrilate sau orice altă formă sau imprimeu găsiți. Important este să le puneți în valoare și să le lăsați să atragă toată atenția. Le puteți purta cu papuci, sandale sau pantofi, în funcție de cât de îndrăznețe sunteți. Curaj!

6. La genți rămânem fidele plicurilor supradimensionate sau oricărui alt tip de plic.

Dacă sunteți adepta genții clasice, renuntați din când în când la ea, pentru un plic inedit. Iar, pentru persoanele care preferă stilul casual, și nu numai, rucsacul nu trebuie să lipsească. Ca și noutate pentru seară, se poartă geanta tip săculeț.

7. La capitolul pantofi se poartă saboții cu vârful ascuțit și toc subțire și înalt.

Pantofii stiletto ramân și ei în tendințe. Ciudățenia sezonului sunt papucii, care, de la colecția lui Celine, capătă din ce în ce mai mult teren în ținutele de zi cu zi. Ceea ce purtam acum ceva timp doar la plajă sau la piață acum le purtăm cu costume la job, dar din alte materiale, bineînțeles. Îți trebuie curaj să adopti acest stil și să nu te intereseze ce spun alții despre tine, dar cu siguranță vei fi vedeta zilei.

8.Ce bijuterii purtăm?

 
În materie de bijuterii se poartă tot ceea ce este opulent: cerceii candelabru, colierele massive și brățările exagerate.

„Din punctul meu de vedere tendințele din acest sezon se adresează femeilor care vor să fie văzute, curajoase, independente, cu simtul umorului”, declară Carmen Negoiță.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter