12 trucuri pentru păr care dau rezultate

De Unica.ro, pe

Fiecare femeie îşi doreşte un păr sănătos şi plin de strălucire, indiferent de lungime sau de culoarea aleasă. Ai grijă de el zilnic şi în scurt timp se vor vedea rezultatele. Iată ce trebuie să faci!

Oferă-i strălucire

1 Spală-te corect pe cap

Ca să îndepărtezi excesul de sebum, în cazul părului gras, praful şi resturile produselor de styling, piaptănă-ţi părul înainte de baie şi foloseşte un şampon care să răspundă nevoilor tipului tău de păr. Ca să nu usuce firul de păr, apa trebuie să fie căl-duţă, nu fierbinte şi, eventual, fiartă înainte. Îndepărtează produsele folosite – şampon, balsam, mască – printr-o clătire foarte atentă.

2 Părul ud este foarte sensibil

Dacă vrei să-l descurci imediat după baie, schimbă peria cu un pieptene cu dinţi rari şi nu-l freca prea energic cu prosopul, ci doar tamponează delicat rădăcinile. Lasă-ţi părul să se usuce natural şi nu aplica produse cu fixare puternică atât timp cât acesta e încă ud.

3 Evită uscarea artificială

Prea multă căldură usucă firul de păr şi îl face să-şi piardă strălucirea. Dacă nu poţi să renunţi la uscător, alege o viteză mai mică şi tine aparatul la cel puţin 10 cm faţă de păr. Pentru mai mult volum, apleacă-ţi capul şi usucă-te de la rădăcini spre vârfuri.

4 Culoarea intensă îţi dă mai multă strălucire

Cu cât tonul părului este mai închis, cu atât acesta va fi mai strălucitor. Foloseşte după fiecare vopsire game special create, care menţin intensitatea nuanţei şi o împrospătează, protejând în acelaşi timp părul.

5 Aplică produsele corect

Oricât de bune ar fi, dacă nu sunt aplicate corect, produsele alese nu vor da rezultatele pe care le promit. Foloseşte cantităţi mici de şampon, de 2-3 ori la fiecare baie, iar la ultima şamponare, lasă produsul 5 minute înainte de a-l clăti. Balsamul trebuie aplicat de la jumătatea părului înspre vârfuri. Distribuie-l apoi uniform pe toată suprafaţa cu ajutorul unui pieptene, astfel încât produsul să ajungă să acţioneze şi la rădăcini.  

Îngrijeşte-l cu atenţie

6 Simplu şi eficient

Din când în când, oferă-i părului o mască hidratantă. Ia două gălbenuşuri şi amestecă-le până obţii o pastă. Foloseşte-o pe părul ud, masând uşor vârfurile şi las-o câteva minute înainte de a te limpezi.

7 Îngrijirea optimă pentru părul subţire

Clăteşte-l la sfârşitul fiecărei băi cu ceai de salvie. În scurt timp, părul îşi va recăpăta strălucirea şi forţa. Dacă ai părul lung, amestecă o lingură de miere de albine cu un sfert de litru de apă caldă şi adaugă la sfârşit o lingură de oţet de mere. Aplică amestecul pe scalp, masând uşor, şi distribuie-l apoi pe toată lungimea părului. Acesta devine mătăsos şi uşor de pieptănat. Pentru părul foarte uscat, oul şi uleiul de măsline sunt cele mai indicate ingrediente. Combină două ouă cu patru linguriţe de ulei de măsline. Îndepărtează amestecul după 10 minute, clătind din abundenţă cu apă curată.

8 Soluţie pentru clătire

Iată o soluţie care îţi va lăsa părul lucios şi foarte curat. Amestecă un sfert de cană de oţet cu o ceaşcă de apă caldă. Clăteşte-ţi părul cu acest amestec, fără a-l mai limpezi apoi cu apă.

9  Scapă de mătreaţă

Produsele naturale sunt cele mai eficiente şi, în plus, mult mai ieftine şi la îndemână. Foloseşte o dată pe săptămână ulei de migdale, iaurt, oţet de mere cald sau sare de mare pisată ca să-ţi masezi delicat scalpul. Lasă-le să acţioneze şi apoi spală-te cu şampon sau clăteşte bine  ărul cu apă caldă.

10 Cură cu gel de Aloe

O dată pe săptămână, răsfaţă-ţi părul cu o mască specială cu Aloe, pentru că dă rezistenţă şi împiedică despicarea vârfurilor. Ai nevoie de trei linguriţe de ulei de măsline, două de gel pur de Aloe Vera şi un gălbenuş sau cinci picături de suc de lămâie. După 20 de minute, spală-ţi părul cu un şampon hidratant.

Cum să ai o coafură perfectă

11 Foloseşte produse hrănitoare

Alege numai produse pe bază de vitamine, care să nu atace firul de păr. Important este ca după fiecare folosire să te speli pe cap şi să aplici o mască sau un tratament. Aranjează-ţi părul înainte de a utiliza sprayuri sau spume cu fixare puternică.

12 Pentru mai mult volum

Ai nevoie de o perie electrică rotundă. Începe cu aranjarea rădăcinilor şi coboară uşor spre vârfuri, pe care să le ondulezi spre exterior. Pentru fixarea coafurii, foloseşte puţină bere sau aplică spray fixativ pe degete şi masează rădăcinile uşor pentru a le ridica.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter