Carmen Negoiță ne spune care sunt piese obligatorii în sezonul primăvară-vară 2014

De Unica.ro, pe

Pliseurile, piese alb negru, pastelul sau imprimeurile sunt elemente obligatoriu de purtat în sezonul primăvară-vară 2014.
Acestea nu sunt, însă, toate lucrurile pe care trebuie să le știm dacă vrem să fim fashioniste adevărate. Tocmai pentru a ne pune la punct cu tendințele din această primăvară, am rugat-o pe Carmen Negoiță, renumit blogger de fashion, să ne facă o scurtă introducere.

Think pink

Carmen Negoiță ne spune care sunt piese obligatorii în sezonul primăvară-vară 2014

Dacă în sezonul trecut ați achiziționat un palton oversized roz pastel este foarte bine. Dacă nu, chiar trebuie să faceți această investiție, pentru că rozul este cea mai mare nebunie a sezonului. Puteți să îl purtați cu încredere și în acest sezon, până când căldura vă va obliga să renunțați la el.

Și nu doar paltonul, dar orice altă piesă vestimentară în nuanțe de pink pastel aveți purtați-o cu încredere.

Imprimeurile florale trebuiesc, de asemenea păstrate în garderoba, pentru că sunt foarte populare în acest sezon. Orice piesă în imprimeuri florale alegeți, țineți minte că ea este vedeta ținutei și restul look-ului trebuie să vina doar în completarea armonioasă a ținutei. Alegeți accesorii moderne, în nuanțe mai potolite, pentru ca atenția să fie direcționată, doar pe aceste imprimeuri. Și dacă tot faceți acest joc visual aveți grijă, ca ele să fie poziționate în așa fel încât să vă avantajeze silueta.

Pliseurile, dar în special fusta plisată în nuanțe metalice. Trebuie să vă achiziționați această fustă, în lungimea preferată (nu există o lungime anume în tendințe), pentru că o puteți purta foarte ușor și cam tot timpul anului. Avantajează orice silueta și este potrivită atât la birou cât și într-o seară, la un eveniment, fără un dress code foarte riguros.  Dar cum accesoriile fac diferența, optați pentru botine sau un pantof închis și o geantă maxi pentru birou, iar seara alegeți un pantof elegant (stiletto) și un clutch, care încă este la modă.

Black and white

Carmen Negoiță ne spune care sunt piese obligatorii în sezonul primăvară-vară 2014

Deși este în tendințe de câteva sezoane, combinația alb-negru vine în acest sezon și mai puternic. Cu imprimeuri, care amintesc de anii 60, această combinație clasică este folosită în toate stilurile. Încercați să reinventați toate piesele alb negru, pe care le aveți în garderobă, dar țineți cont de siluetă. Pătrățele mici nu îți lățesc șoldurile, dungile verticale alungesc silueta, etc, așa că orice nemulțumire estetică aveți, puteți să vă folosiți de texturi cadrilate sau dungi, pentru a le masca. De asemenea o cămașa alb negru cu buline este perfectă, pentru că pe lângă combinația alb negru, bulinele sunt și ele în tendințe.

Transparente

Carmen Negoiță ne spune care sunt piese obligatorii în sezonul primăvară-vară 2014

Să arătăm mai multă piele pare deviza designerilor în acest sezon. Nuanțe de alb, negru sau pastel, totul este în, dar sunt mult mai hot atunci când aceste piese au anumite transparente. Unul din materialele mele preferate este dantela, care poate să fie mai plină în locurile, pe care nu dorim să le lăsăm la vedere și transparență în celelelalte. Dacă sunteți mai îndrăzneață puteți alege o fustă transparență cu un chilot plin. (vezi ca inspirație colecția Burberry)

Reflexii metalice

Auriu, argintiu și chiar alte nuanțe de culori metalice au fost preferate, pentru primăvara-vară. Sunt cu siguranță un must have, deci trebuie să aveți cel puțin o piesă în acest stil, mai ales că se pot purta și ziua.

Imprimeurile tribale

Carmen Negoiță ne spune care sunt piese obligatorii în sezonul primăvară-vară 2014

Imprimeurile au ocupat unlock important în tendințele acestui sezon. După marea invazie de imprimeuri florale, inclusiv 3D, cele tribale au avut un loc fruntaș. Principalele zone de inspirație sunt Asia și Africa. Imprimeurile tribale integrate în haine cu tăieturi modern se îmbină perfect, creând look-uri memorabile.

Geanta tip săculeț

Carmen Negoiță ne spune care sunt piese obligatorii în sezonul primăvară-vară 2014

Deși clutch-urile rămân în tendințe în culori puternice, dacă vreți cu adevărat o geantă deosebită pentru seara, alegeți geanta tip săculeț. Este mix-ul perfect dintre un clutch și un tote bag, adică estetică și încăpătoare.

Pantofii

Deosebiți sunt cei în 2 nuanțe. Dacă acestea sunt alb și negru vor rămâne și mai memorabiă. Puteți alege însă orice combinație doriți, atâta timp cât repectă designul actual. Și renuntați la balerinii cu bot rotund în favoarea celor cu botul ascuțit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter