Uleiurile pentru păr – produse esenţiale pentru frumuseţe

De Revista Unica, pe

Folosite doar de bunicuţe în urmă cu ceva timp, uleiurile pentru păr au devenit în 2011 produse esenţiale pentru frumuseţea părului.
Părul fiecăreia dintre noi suferă în fiecare vară din cauza razelor nocive ale soarelui, sării din mare şi clorului din piscină, care au efect de deshidratare. De aceea, toamna este momentul propice pentru tratamente restructurante, cu texturi dense, precum uleiurile pentru păr. Acestea au avut parte de o revenire în forţă în domeniul coafurii, aşa că ia aminte cum le foloseşti, pentru că ţi-am pregătit o selecţie de produse care să te ajute să obţii cel mai bun styling pentru părul tău.

Din secretele aplicării…

Art-directorul Keune, Cornel Saru, ne-a explicat care sunt beneficiile uleiurilor pentru păr şi de ce trebuie să se afle pe lista noastră de cumpărături:
– Uleiurile pentru păr acţionează ca un agent de hidratare pentru păr, netezind cuticulele acestuia. Produse cu mai multe funcţii, ele pot fi folosite pentru a repara sau trata părul, dar şi pentru a controla electrizarea şi a sigila vârfurile degradate în timpul coafării.
– Foloseşte-le ca TRATAMENT. Aplică o cantitate generoasă cu o noapte înainte de a-ţi spăla părul. Concentrează-te asupra vârfurilor şi urcă spre scalp. Poţi să te piepteni, să-ţi împleteşti părul şi să
dormi aşa. Are efect hidratant asupra pielii scalpului. De dimineaţă, spală-te cu şamponul obişnuit.
– Pentru ÎNTREŢINERE pot fi aplicate pe părul uscat sau umed. Folosite pe şuviţele umede sunt foarte eficiente împotriva firelor care se electrizează. Aplică-le înainte să îţi ususci părul şi apoi pieptănă-te. Uscarea părului şi formarea aburilor (deci, nu te alarma când îi observi!) va ajuta la evaporarea excesului de grăsime, lăsând în urmă numai un păr strălucitor, fără aspect încărcat.
– Pentru partea de STYLING asigură-te că foloseşti cât mai des uleiuri naturale, fără silicon şi exces de chimicale. Numai câteva picături pe vârfuri după ce ai uscat părul vor asigura strălucirea şi finişul perfect al coafurii.
– Uleiurile calde sunt ideale împotriva firelor rebele şi pentru extra strălucire – dacă sunt folosite fără a fi clătite –, rezultatul fiind un păr mătăsos şi docil.
– Aminteşte-ţi că ai nevoie de o cantitate minimă de ulei; dacă ai o tunsoare scurtă, o sticluţă de ulei îţi va ajunge câteva luni bune.
– Aplică uleiul numai unde este nevoie. Părul uscat are nevoie de ulei de la jumătatea firului până la vârfuri, iar dacă ai părul fin, nu te apropia de rădăcini.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter