Ştii cum să scapi de mâinile aspre şi uscate în sezonul rece? Află de la dr. Dana Miricioiu

De Dr. Dana Miricioiu, pe

Mâinile sunt mereu expuse soarelui, frigului, vântului, razelor ultraviolete. Iar spre deosebire de faţă – căreia îi acordăm cea mai mare atenţie – mâinile noastre rămân mereu pe ultimul loc, uitând deseori de ele. Haideţi să le ajutăm şi noi puţin şi să le îngrijim. Merită, pentru că şi ele reprezintă cartea noastră de vizită!

Tratament mâini uscate

Frigul şi aerul uscat din această perioadă afectează puternic pilelea noastră! Prin efectul de deshidratare provoacă acesteia un aspect mat, aspru, lipsit de strălucire şi parcă îmbătrânit! Mai mult, fenomenul de constricţie a vaselor produs de frig, face ca circulaţia sângelui să fie deficitară si să împiedice o bună oxigenare a ţesuturilor.

Pielea mâinilor fiind aproape lipsită de glande sebacee care ar proteja-o prin secreţia de sebum, devine fragile şi începe să crape! Aşa apar fisurile de pe faţa dorsală a mâinilor şi a buzelor, care nu fac decât să expună mai mult pielea la acţiunea nocivă a condiţiilor atmosferice din această perioadă. Nu uitaţi că o piele deshidratată şi afectată de frig se pătează uşor!
Ştii cum să scapi de mâinile aspre şi uscate în sezonul rece? Află de la dr. Dana Miricioiu

Trei sfaturi pentru a menţine sănătatea pielii mâinilor:

– Protejaţi-vă pielea mâinilor cu ajutorul unor creme care au chiar efectul de împiedicare a deshidratării. Cereţi sfatul unui specialist! Cremele obişnuite îşi pierd repede efectul şi nici nu pot pătrunde dincolo de epidermă. Există crème special destinate protecţiei mâinilor, pe care le găsiţi în clinicile medicale. Acestea conţin molecule speciale (kemosfere), care facilitează transportul substanţelor hidratante pana la nivelul dermului. În plus, ele mai au în compozitie anumite lipide care ajuta la restabilirea functiei de aparare a stratului cornos şi au rol antioxidant. Ele mai conţin şi acid hialuronic care contribuie la hidratarea optimă şi catifelarea pielii.
CITIŢI CONTINUAREA PE BLOGUL DANEI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter