Sprâncene perfecte: De ce este recomandat tatuajul cosmetic?

De Unica.ro, pe

Tatuajul cosmetic o nouă modă în industria frumuseţii, soluţia sprâncenelor perfecte. Comoditatea, dar şi dorinţa de a arata bine în permanenţă îndrumă cât mai multe femei către saloanele de tatuaj pentru un make-up cu pigment semipermanent sau chiar permanent.
Machiajul permanent există de la începutul secolului 20, deşi la început se apela numai pe ascuns la această variantă. George Burchett, un dezvoltator important al acestei  tehnici, a descris în memoriile sale cum saloanele de frumuseţe din acele vremuri îşi tatuau clintele fără ştirea lor, oferindu-l ca un „tratament pentru ten cu injectare de vopsele vegetale în stratul superior al pielii. „

Machiajul permanent sau tatuajul cosmetic, a cunoscut o evoluţie rapidă în industria de sănătate şi frumuseţe. Dacă ai sprâncene slab conturate sau sprâncenele parţiale, un tatuaj cosmetic te poate ajuta. Un tatuaj al buzelor te poate scăpa de stresul întinderii rujului şi îţi asigură o definire clară a liniei buzelor. Dacă optezi pentru un tatuaj colorat atunci poţi estompa eventuale cicatrici şi în plus, poţi oferi săruturi de la revedere fără teama de a lasa urme de ruj.

Procesul unui machiaj permanent este la fel ca obţinerea unui tatuaj. Aplicarea machiajului permanent presupune penetrarea pielii cu un ac şi injectarea unui pigment.

Esteticianul va folosi  un stilou chirurgical steril pentru a schiţa zona ce urmează să fie tatuată şi apoi va aplica un gel cu rol anestezic. Esteticianul va aplica pigmentul în stratul superior al pielii. De fiecare dată când acul va pătrunde prin piele, o picătură de pigment este eliberată prin gaura acului.
După finalizarea machiajului permanent, este nevoie de aproximativ trei săptămâni pentru ca nuanţa culorii să se estompeze. La început, culoarea va arata probabil întunecată şi strălucitoare, iar ţesutul din jur va fi umflat şi roşu. Poţi folosi o compresă rece pentru a reduce umflarea şi un unguent antibiotic pentru a preveni infecţia. Complicaţiile sunt rare, dar pot include infecţii sau reacţii alergice la vopseaua utilizată pentru tatuaj.

Un  tatuaj cosmetic  greşit este foarte greu de corectat, ameninţând direct sănătatea. Scoaterea machiajului tatuat poate costa o gramadă de timp şi bani. Câteodată nu poate fi îndepărtat decât prin interveniţii chirurgicale, care automat înseamnă şi cicatrice.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci inainte de a te tatua:

Cere să vorbeşti cu foşti clienţi pentru a vedea dacă sunt mulţumiţi
Cere să vezi fotografiile celorlalţi clienţi înainte şi după tatuare
Pentru a evita infecţiile şi a te bucură de rezultate profesionale, este important să apelezi la un estetician licenţiat, în mod ideal, la unul recomandat de către un chirurg plastic
Verifică să nu ai o reacţie alergică la pigmentul care va fi utilizat
Cere-i esteticianului să facă o simulare în prealabil şi să contureze zona cu creion
Încercă mai multe nuanţe înainte să iei decizia finală
Cere să vezi instrumentele cu care se lucrează
Verifică acul şi vasul pentru pigmenţi, trebuie să fie de unică folosinţă
Asigură-te că esteticianul poartă mânuşi

Vezi care sunt costumele de baie la modă în 2013.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter