Sfatul specialistului: Cum să îţi îngrijeşti mâinile fără cremă

De Lumea Femeilor, pe

„Sunt adepta produselor naturale. Îmi puteţi recomanda nişte metode simple pentru mâini catifelate şi frumoase?” întreabă Liliana din Buzău.
Încearcă argila şi sucul de lămâie. Argila verde sau albă curăţă perfect pielea mâinilor. Fă o pastă din apă şi argilă şi freacă-ţi mâinile, apoi clăteşte bine. Lămâia este bogată în mucilagii şi acizi organici şi curăţă perfect mâinile, graţie proprietăţilor sale antiseptice. Când storci sucul de lămâie, nu arunca coaja înainte de a-ţi freca mâinile cu ea.”
„Astfel le vei curăţa, dezodoriza, parfuma şi, pe termen lung, se vor înfrumuseţa, căci lămâia are proprietatea de a estompa petele de culoare frecvente pe faţa externă a mânilor. Dacă ai pieliţe uscate în jurul unghiilor, freacă-le la bază cu pulpă de lămâie sau suc, cât de des posibil. Pentru piele catifelată, amestecă în părţi egale suc de lămâie şi glicerină şi foloseşte soluţia pe post de săpun. Clăteşte-te apoi. Când îţi rămâne un pic  de piure de cartofi,  dă-l pe mâini, ca pe o cremă, şi apoi clăteşte. Vei avea mâini curate şi moi.” Despina Frank, cosmeticiană.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter