Secretele de frumuseţe ale beauty-editorilor

De Georgiana Constantin, pe Ultimul update Marți, 25 august 2015, 16:45
Eşti curioasă care e ritualul zilnic de îngrijire al editorilor de frumuseţe, mereu în contact cu cei mai buni specialişti din domeniul frumuseţii?

 Georgiana Constantin, editor beauty Unica

beauty editor

De când am devenit mamă, timpul meu liber nu mai este dedicat în mare parte frumuseţii, aşa că încerc să recuperez seara, după ora 10, când cea mică doarme.

  1. Cea mai mare atenţie o acord… părului. Aşa că am grijă să îl spăl de câte ori mi se pare că este murdar, nu contează că a trecut o zi sau mai multe. Părul, ca şi pielea, se murdăresc la fel de repede! Pentru că am o textură aspră, aplic balsam sau mască pentru părul vopsit la fiecare spălare, iar la final, după ce l-am zvântat cu prosopul, uleiul! De când respect această regulă de aplicare a uleiului, părul meu arată mult mai bine în ciuda vopsirilor repetate şi a folosirii aparatelor de coafat! La final, confer definire buclelor cu un produs pe bază de apă de mare. Nimic nu-mi oferă mai multă definire şi rezistenţă a coafurii ca acest produs!
  2. Din luna a cincea de sarcină, s-a întâmplat o minune cu tenul meu mixt, uneori cu acnee: este mult mai neted şi mai luminos, iar porii s-au diminuat! Nu ştiu de ce am aşteptat atât de mult să am un copil…, glumesc. Partea şi mai bună este că minunea continuă şi în prezent, deşi nu mai alăptez! Aşadar, nu e nevoie să fac mai mult pentru ten, în afară de o mască exfoliantă şi o cremă hidratantă. Întotdeauna, investeşte în produse precum cremele hidratante, ce rămân pe piele să acţioneze, mai degrabă decât în cele ce sunt clătite! Ah, era să uit: nu m-am culcat niciodată, dar niciodată, cu machiajul pe faţă, nici nu aş putea dormi astfel. Întotdeauna, curăţ zona ochilor cu un produs bi-fazic, mascara se îndepărtează în doi timpi şi trei mişcări, fără a agresa genele!
  3. Pe timpul verii, am grijă să-mi exfoliez regulat călcâiele şi să aplic, cât de des îmi aduc aminte, o cremă cât mai grasă!
  4. Am o adevărată colecţie de lacuri de unghii, ador nuanţele intense, iar dacă stau bine cu timpul, îmi place să-mi schimb culoarea zilnic! Unghiile, ca şi părul, trebuie să arate impecabil, indiferent de domeniul în care lucrezi!

Alice Bursuc, editor beauty Elle Romania

beauty Editor

Învăţate, preluate, unele chiar furate de la experţii de pretutindeni cu care am intrat în contact, adaptez mereu trendurile la nevoie mele. Sunt o tipă practică, activă, şi îmi place să profit de soluţiile cosmetice, fie ele de machiaj sau de îngrijire, pentru a-mi servi scopurilor mele, rapid şi eficient. Câteva dintre trucurile care mă salvează:

  1. În călătorii, nu mai car cu disperare toate flacoanele clasice, am mereu grijă să păstrez miniaturile produselor de bază: demachiant, crema de corp, de faţă, mini apă termală, şampon, etc… înlocuiesc laptele de demachiant cu o spumă care nu necesită prezenţa dischetelor demachiante, de exemplu.
  2. Când port extensii de gene, folosesc doar demachiant bifazic şi continui cu un serum de gene hrănitor pentru a compensa stresul genelor sufocate de extensii.
  3. Când am o mascara încăpăţânată, o scot delicat şi simplu, cu apă călduţă şi săpun. La final, beţişoarele sunt şi foarte practice, ajutandu-mă să demachiez complet zona ochilor, atingând zonele mai greu accesibile din colţul ochilor.
  4. Nu aplic parfum pe piele pentru că este un stres de contact inutil; prefer să pulverizez, in an old fashion way, trecând prin stropii de parfum.
  5. În funcţie de sezon, cald sau rece, alternez cremele antirid. Vara recurg la extracte marine, iar în sezonul rece, revin la ingredientele preţioasea ca uleiul de argan, de măsline, etc.
  6. Din convenienţă, îmi plasez produsele strategic, la îndemână, pe noptieră. Aşadar, când mă bag în pat, am câteva minute de atenţie personală, pregătindu-mi pielea de somn: apa micelară, dischetele de bumbac, crema şi serumul de faţă.
  7. În ultimul an, am introdus constant, în rutina de îngrijire a feţei, un produs antipoluare. Există multe serumuri de acest gen şi chiar funcţionează ca un scut protector!
  8. Am o slăbiciune pentru dischete de curăţare din bumbac organic şi le cumpăr constant.
  9. Cand nu am timp de şamponare, recurg la şamponul uscat – îndepărtează sebumul rapid şi este un truc ce dă volum părului, rapid.
  10. Tredurile în machiaj sunt făcute pentru a ne inspira, nu, neapărat, pentru a le reproduce fidel. Eu ţin mereu cont de ele, dar le adaptez, în funcţie de propria personalitate. De exemplu, şi în toamnă, se poartă albastrul, în machiajul ochilor. Eu îl prefer ca tuş de ochi, nu ca fard – este mai subtil, mai purtabil şi mai uşor de menţinut.
  11. Îmi place să port ruj, aşa că am învăţat să îl aplic cum trebuie: cu pensula, fără să mă grăbesc, şi urmând conturul natural al buzelor! Cred că finisarea rujului chiar contează, aşa că, la final, corectez conturul cu puţină pudră.

Pentru a afla şi mai multe secrete de frumuseţe, dar şi care sunt produsele preferate de beauty editorii ce au oportunitatea de a testa tot ce apare nou pe piaţă, citeşte Unica de septembrie!

Foto: arhiva personală, Andreea Goia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter