Rutina ideală – 7 paşi către un păr fabulous

De Revista Unica, pe

Este uimitor cum multe dintre noi au părul tern şi blamează produsele de styling, când adevăratul motiv al aspectului nefericit poate fi un mod neatent de curăţare. Fă-o cum trebuie şi ai rezolvat pe jumătate problema părului neascultător!
1 Piaptănă-l uscat. Foloseşte un pieptene cu dinţii rari pe tot părul, înainte de a-l umezi, pentru că
încâlcelile crează tot felul de probleme. Îndepărtează nodurile de la vârfuri, mai
întâi, şi urcă gradual spre rădăcini – dacă vei proceda invers, părul se poate rupe! Pieptănatul nu doar desface şuviţele încurcate, dar înlătură praful şi murdăria – primul pas pentru un păr curat.

2 Umezeşte-l bine. Fără apă suficientă, şamponul nu face spumă, deci udă-l din belşug, de la rădăcină spre vârfuri, şi aşteaptă să absoarbă câtă are nevoie. Mai multă apă înseamnă, de asemenea, şi mai puţin şampon, pentru a obţine o curăţare profundă. Foloseşte întotdeauna apă caldă şi trece-ţi degetele cu delicateţe prin păr, pentru a te asigura că este ud în totalitate.

3 Cum te şamponezi. Pune şampon în palme şi încălzeşte-l puţin, înainte de a-l aplica pe păr. Citeşte instrucţiunile de pe ambalaj pentru a afla ce cantitate să foloseşti – probabil mai mică decât credeai – în special dacă foloseşti un produs profesional, care e mai concentrat. Masează scalpul timp de 30 de secunde. Plimbă-ţi degetele prin păr începând de la frunte spre ceafă (astfel, părul nu se încurcă) şi distribuie produsul până la vârfuri. Nu toate şampoanele creează la fel de multă spumă, aşa că nu te gândi că faci ceva greşit dacă nu obţii un cap plin de spumă.

4 Despre clătire. Chiar şi atunci când crezi că te-ai clătit suficient, fă-o încă o dată, pentru a evita ca orice reziduu să rămână pe păr. Dacă-ţi speli părul zilnic, o clătire ar trebui să fie de ajuns, însă dacă se întâmplă mai rar, alege două clătiri, mai ales dacă foloseşti şi produse de styling.

5 Netezeşte cuticula. Şamponarea poate face firul de păr să se încreţească. Balsamul netezeşte cu-
ticula şi, în acelaşi timp, hrăneşte părul şi-i conferă strălucire. Picură o cantitate mică în palmă, lipeşte pal-
mele una de cealaltă şi aplică produsul pe toată lungimea şi pe vârfuri. Cel mai bine e să stai cu capul aplecat, pentru ca produsul să nu atingă rădăcinile.

6 Clăteşte din nou. Cu excepţia cazu-rilor în care este specificată o anumită limită minimă de timp în instrucţiunile de folosire, un balsam de păr bun acţionează instantaneu asupra părului, deci poţi să-l clăteşti imediat după ce l-ai aplicat, Clăteşte o dată timp de 30-60 de secunde, apoi mai clăteşte încă o dată, pentru a fi complet sigură că ai rămas cu un păr neted şi mătăsos!

7 Înveleşte părul. Acoperă părul cu un prosop, strângându-l uşor în jurul capului, şi nu într-un turban, pentru că acest stil „răsucit“ poate rupe firele de păr ude. Tamponează părul cu prosopul pentru a absorbi tot excesul de apă, dar niciodată nu-l freca energic – este cea mai sigură cale către un păr rebel şi încurcat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter