Relaxare la SPA

De Simona Prisacariu, pe

Uită de astenia de primăvară! Începe sezonul cu o terapie spa și, pe lângă o piele fină și luminoasă, vei avea și o stare de spirit mai bună. În ediția de aprilie a revistei Unica ți-am pregătit multe propuneri interesante, de la ritualuri exotice, până la terapii faciale de hidratare și sesiuni relaxante de masaj. Iată doar câteva sugestii pentru a începe primăvara așa cum se cuvine. Descoperă mai multe propuneri în paginile revistei Unica, ediția de aprilie!

Călătorie Spa în Chianti
La Riserva Wine Spa atât terapiile, cât și decorul sunt inevitabil legate de minunata lume a vinului. Camerele de relaxare și terapie poartă denumiri specifice – Decantarium, Aroma, Body, Balance, Premier Cru. Este și cazul ritualurilor. Voyage Merlot, Chainti, Pinotage, voyage Divinium, Grand Riserva Face & Body Ceremony sunt câteva din terapiile semnătură ale spa-ului cu rol de relaxare, detoxifiere și hrănire a pielii. Toscana și esența podgoriilor sale atinse de soare este destinația perfectă pentru relaxare. Imaginează-te plimbându-te printre vii, savurând un pahar de vin și arătând mai frumoasă. Riserva Wine Spa te invită într-o călătorie senzorială în lumea vinurilor Chianti. Voyage Chianti (149 lei/ 289 lei – tandem) este un ritual spa purifiant în două faze care durează 90 de minute. Prima vizează spatele și constă în aplicarea de matcha și jeleu de ceai verde, iar cea de-a doua se adresează feței și se realizează cu viferina și ulei organic de struguri. La final te bucuri de un masaj energizant. În această călătorie poți merge singură sau poți luă un însoțitor, deoarece acest ritual se poate realiza și în tandem. Descoperă experiența unică a vinoterapiei! Ritualul este disponibil la Riserva Wine Spa, din incinta hotelului Ramada, Calea Aradului 9, Oradea – www.riserva.ro.

Wake Up Renewing Facial Treatment
Prin efectele puternice antiinflamatorii și de vasoconstricție acest tratament reprezintă kitul de prim ajutor în situații de urgență: pregătirea tenului pentru evenimente speciale, recuperarea tenului după o petrecere, reacții alergice sau pur și simplu reîmprospătarea tenului solicitat indiferent de anotimp. Terapia durează 90 de minute iar la final vei beneficia de un cadou: un tratamentul pentru buze și pensat sprâncene. Preț fără abonament: 250 lei; preț cu abonament: 175 lei. Ritualul este disponibil în Orhideea Spa Calea Plevnei nr. 145B, București, www.orhideeaspa.ro.

Răsfăț și armonie pentru întregul corp
Încearcă un masaj cu pietre fierbinți, o terapie geotermală care ajută organismul să-și regăsească remediile interioare de autovindecare. Folosind o combinație de pietre vulcanice încălzite și mișcări precise de masaj, acest ritual se adresează persoanelor care suferă de tensiuni musculare. În cadrul acestei terapii, căldura joacă un rol cheie. Ea vine să relaxeze mușchii și îi permite terapeutului să detensioneze corpul, prin mișcări lente, dar precise. Ce alte beneficii are acest ritual? Anti-stress, antioxidant, anti-îmbătrânire. Masajul cu pietre fierbinți alungă migrenele, contracturile musculare și îmbunătățește circulația deficitară. Vorbim de o terapie care ajută procesul de eliminare al toxinelor și care, totodată stimulează fibrele de colagen. În caz că nu știai, terapia cu pietre fierbinți este un foarte bun energizant. Și unde mai pui că accelerează și asimilarea oxigenului la nivel celular. Terapia durează 60 de minute (180 lei) și este disponibilă în Vitality Wellness Club, cel mai nou centru de relaxare din incinta Hotelului Ramada Plaza, B-dul. Poligrafiei 3-5, București – www.vitalityclub.ro.

Hammam pentru tălpi
Hammam-ul este un ritual oriental de curățare și purificare, practicat în Asia și Africa de Nord pentru revigorarea corpului și a minții. Înainte de începerea ritualului propriu-zis, tălpile sunt detensionate și relaxate prin împrospătarea (spălarea) cu apa distilată de portocal sau trandafir. Urmează apoi deschiderea porilor și curățarea pielii în profunzime cu ajutorul unui masaj de 5-10 minute cu săpun negru, până când acesta este absorbit de piele. Picioarele sunt clătite apoi temeinic. Alcătuit din pastă de măsline și îmbogățit cu ulei de eucalipt, săpunul negru ajută la înlăturarea toxinelor, a impurităților și a celulelor moarte. Gomajul cu piatra ponce de lut sau pila se realizează după ce tălpile au fost limpezite, îndepărtându-se orice urmă de săpun. Urmează masajul cu ulei de argan (bogat în acizi grași Omega3 și Omega 6, precum și vitamina E și alți antioxidanți naturali), un remediu eficient împotriva procesului de îmbătrânire. Aplicat pe piele, protejează împotriva agresiunilor externe, reface elasticitatea acesteia, o hrănește și regenerează în profunzime, lăsând-o catifelată și hidratată. La finalul ritualului picioarele sunt împrospătate din nou cu apă distilată de portocal sau trandafir. Terapia durează 40 de minute (75 lei) și este disponibilă la Belle Maison Spa Str. Speranței 20, Sect. 2, București – www.maisonspa.ro.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter