Cât rău îi faci părului tău, când mergi la coafor

De Sandra S., pe

Când mergi la coafor ca să te tunzi, să te vopsești sau pur și simplu să-ți mai aranjezi un pic părul, într-adevăr arată mult mai bine. Totuși, foehnul nu este bun nici acasă, nici la coafor, cu toate că persoanele care îl folosesc sunt specialiste. Vezi care sunt pericolele:
Aceeași temperatură pentru orice păr
Dacă o femeie are părul bogat și cu firul foarte gros, atunci o temperatură mai înaltă a foehnului este necesară pentru coafare. Pe de altă parte, o femeie cu părul fin și fire subțiri nu are nevoie de aceeași temperatură ridicată pentru uscat și coafat, dar cu toate acestea, cea care îi usucă părul nu alege o temperatură mai joasă. Pe scurt, toți clienții primesc același tratament, fără discriminare. Iar părul are de suferit din această cauză.
Se usucă și pielea, nu doar părul
Dacă mergi la coafor adesea și îți usucă părul de fiecare dată, iar acasă faci același lucru, nu doar podoaba ta capilară are de suferit. Și pielea scalpului se usucă foarte ușor din cauza temperaturii înalte și pielea se poate irita. Din când în când, este necesar să mai iei o pauză de la foehn sau de la placa de întins părul ca să-i dai părului tău ocazia să își revină după atât stres.
Părul devine sensibil
În timp, dacă nu iei pauze de la folosirea foehnului, părul tău devine foarte sensibil. Se usucă tot mai mult și va deveni mai greu să fie coafat, așa că temperaturile înalte vor deveni o soluție. Părul uscat nu arată deloc bine, este greu de coafat și cu greu îl poți readuce la forma inițială fără să apelezi la foarfecă.
Protecția părului
Nu se folosesc produse care protejează părul la temperaturi înalte în toate saloanele de înfrumusețare și cu atât mai mult părul tău are de suferit. Dacă vrei ca podoaba ta capilară să fie protejată tot timpul, mergi la coafor cu propriile produse de protecție.
Produse de calitate și acasă
Dacă vrei ca părul tău să arate ca după coafur mai des și să nu fie nevoie chiar să mergi acolo tot timpul, ar trebui să folosești produse de calitate și acasă. Le poți cumpăra chiar de la salonul de înfrumusețare, din magazine specializate sau le poți comanda de pe Internet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter