Ce pățește pielea ta de la pastilele anticoncepționale

De Sandra S., pe

Tu știi cum îți afectează pastilele anticoncepționale pielea? Află ce poți păți de la utilizarea pe perioade lungi de timp ale pilulelor și de ce se întâmplă asta.
Dacă ai probleme cu pielea – coșuri, acnee, ten gras – atunci când începi să iei pastilele anticoncepționale, vei observa că problemele se atenuează, iar în timp poți chiar să scapi de ele. Acest lucru se întâmplă pentru că anticoncepționalele conțin hormoni, ce schimbă nivelurile inițiale de hormoni din organismul tău.
Cele mai multe astfel de pastile conțin estrogeni, care opresc acțiunea hormonilor androgeni, cei care produc sebum în exces la nivelul pielii, iar asta înseamnă că vor apărea mai puține coșuri – pentru că pielea poate respira mai ușor.

Efectele negative ale anticoncepționalelor asupra pielii

Din păcate, efectul pastilelor asupra coșurilor și acneei nu este permanent, ci odată ce întrerupi tratamentul, problemele vor reapărea și în unele cazuri chiar mai rău decât la început, menționează specialiștii.
Pe de altă parte, tratamentul cu anticoncepționale doar pentru a scăpa de acnee nu este indicat, pentru că îți bombardezi corpul cu numeroși hormoni care, în timp, pot cauza alte probleme de sănătate.
Un alt efect pe care îl pot avea anticoncepționalele asupra pielii este melasma, adică o hiperpigmentare simetrică pe față și pe gât.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter