3 paşi pe care să-i faci pentru un păr frumos şi sănătos

De Sandra S., pe

Dacă vrei să ai un păr frumos şi să-l păstrezi aşa cât mai mult timp, trebuie să faci anumite compromisuri. Paşii pe care să-i urmezi sunt simpli, iar pe termen lung au efect benefic pentru podoaba ta capilară.

Usucă-ţi părul mai puţin

Căldura foehnului este dăunătoare, îţi usucă firele de păr. Aşa că, pe cât posibil, nu mai usca părul imediat cum eşti din duş, ci aşteaptă să se usuce singur şi abia când mai e doar puţin umed apelează la foehn – şi dacă este neapărat nevoie.

Cât mai puţină căldură

Placa de întins părul şi ondulatorul nu fac decât să usuce şi să distrugă părul aşa că acordă-i măcar o zi pe săptămână în care să nu-l întinzi şi să nu foloseşti produse cosmetice, ca fixativul, spuma sau ceara. De asemenea, de câte ori foloseşti placa sau ondulatorul, programează-le la o temperatură cât mai joasă, astfel părul nu se mai arde la fel de repede şi nu uita de produsele de protecţie împotriva căldurii.

Faţă de pernă din mătase

Fibrele naturale de mătase sunt mult mai sănătoase pentru părul tău decât cele de bumbac, pentru că nu îl usucă la fel de uşor. În timp ce bumbacul poate agăţa fibrele părului, mătasea este mult mai blândă.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter