(P) Hidratarea tenului – 5 sfaturi pentru o piele sănătoasă

De Unica.ro, pe

Hidratarea corectă a tenului asigură o stare de sănătate mai bună a pielii și confortul pe care îl oferă un aspect frumos al chipului.

Pentru a te asigura că tenul tău este suficient de hidratat, este important să integrezi în rutina ta de înfrumusețare unele dintre următoarele sfaturi: 

Hidratarea tenului – Asigură-te că bei suficientă apă 

Consumul optim de apă reprezintă cea mai simplă metodă prin care pielea tenului tău este corect hidratată, pe întreaga durată a unei zile. Consumul optim de apă pentru tine ține de înălțimea pe care o ai, greutate, activitățile pe care le realizezi în decursul unei zile etc 

Ideal ar fi să consumi aproximativ 2 litri de apă pe zi, însă ține cont că această valoarea nu înseamnă doar cantitatea de lichid propriu-zis băută, ci și fluidele asimilate de organism prin consumul unor alimente bogate în apă. Hidratarea este benefică atât pentru sănătatea tenului, cât și pentru starea de bine a întregului corp. Așadar, bea suficientă apă în fiecare zi! 

Hidratarea tenului – Utilizează produse cosmetice specifice

Dacă mizezi pe varianta cosmeticelor, pentru planul tău de hidratarea corectă a feței este esențial să alegi produse în funcție de specificul tenului. Doar așa poți obține cele mai bune rezultate. În acest sens, îți recomandăm să te programezi pentru un consult de specialitate, la o clinică dermatologică din zona ta. 

Cu ajutorul specialistului, vei putea înțelege mai bine legătura dintre specificul produselor cosmetice utilizate pentru hidratarea tenului și particularitatile pielii de pe fața ta. De exemplu, în cazul unui ten gras, este exclusă utilizarea unor produse cosmetice de hidratare asociate unui ten uscat.

Hidratarea tenului – Exfoliază constant pielea feței

Înainte de aplicarea produselor cosmetice pentru hidratarea pielii feței, exfolierea tenului reprezintă o acțiune pe care nu trebuie să o ignori. Îți recomandăm să reiei această procedură de două ori pe săptămână, pentru ca pielea moartă a feței să fie înlăturată, iar porii astfel eliberați să beneficieze corect de tratamentele cosmetice aplicate. 

Știai că exfolierea feței se poate face și pe bază de cafea?.Aceasta stimulează producerea de colagen, având totodată un efect antiinflamator la nivelul tenului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de cafea cu puțină apă și o cantitate mică de ulei de măsline, un alt ingredient vital în hidratarea feței. Aplică mixtura pe întreaga suprafață a tenului și freacă ușor. Lasă amestecul să acționeze pentru 5 minute, apoi clătește cu apă călduță. 

Hidratarea tenului – Aplică măști hidratante 

La fel ca în cazul tratamentelor de exfoliere, aplicarea măștilor hidratante pentru ten ar trebui reluată de două ori, în fiecare săptămână. Măștile hidratante reprezintă încă o modalitate prin care te poți asigura că pielea feței tale este mai sănătoasă, zi de zi. 

Poți cumpăra măști hidratante, sau le poți realiza chiar tu acasă, pe baza unor ingrediente naturale precum: mierea, laptele, drojdia, sarea de mare, castraveții, bananele, uleiul de cocos, strugurii. Atenție: dacă vrei să utilizezi măști hidratante pentru ten, evită aplicarea acestora pe buze sau ochi! 

Hidratarea tenului – Ai grijă la alimentele incluse în dietă 

Dacă îți dorești să te bucuri de o piele a tenului sănătoasă, află că hidratarea optimă a acesteia este influențată și de alimentele pe care le consumi. În acest sens, cele mai indicate alimentele oferă niveluri ridicate de vitamina B și vitamina C: broccoli, nuci, spanac, lămâi, portocale, pere. 

Pentru o dietă diversificată, ține cont că peștele reprezintă o altă sursă excelentă de nutrienți ce favorizează procesul corect de hidratare prin alimentație. În afară de alimentele de bază, poți adăuga într-o astfel de dietă și suplimente, în privința cărora poți discuta cu un nutriționist, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. 

Simplu de pus în practică, metodele de mai sus te ajută să ai un ten sănătos în fiecare zi. Ține cont de sfaturile noastre și apelează la un dermatolog, pentru a stabili împreună detaliile tratamentelor pe care noi ți le-am recomandat astăzi, pentru ca beneficiile acestora să poată fi vizibile cu ochiul liber!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter