(P) Cum îngrijim tenul gras și acneic? Sfatul specialistului

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 martie 2021, 15:31
Cum identificăm și tratăm tenul gras cu tendință acneică? Tenul gras este întotdeauna predispus la apariția acneei, o problemă des întâlnită, indiferent de vârstă sau sex.

Cu toții ne-am confruntat cu dificultăți în întreținerea tenului cu tendință acneică, la un moment dat în viață. Însă, cu tratamentul potrivit de îngrijire și menținere a pielii, putem combate efectele nedorite cauzate de tenul gras și acneic.

În primul rând, nici un tratament nu va funcționa pe deplin, fără respectarea unei alimentații potrivite. Prin eliminarea grăsimilor și a lactatelor, se vor observa ameliorări vizibile la nivelul pielii. În al doilea rând, pentru a urma tratamentul ideal de îngrijire facială trebuie identificat tipul de ten și cauzele care determină formarea acneei, ceea ce se poate realiza, cu ușurință, în urma unui consult al specialistului. În cadrul primei vizite la salonul de înfrumusețare, esteticiana poate realiza o consultatie prin care va stabili tipul de tratament facial care se potriveste, fie utilizarea produselor profesionale pentru ten gras si acneic, dermatocosmetice sau utilizarea unei tehnologii care ajuta la penetrarea subtantelor active in profunzimie pentru tratarea tenului gras, dar si ce tipuri de produse putem folosi in ritualul de ingrijire acasa.

Rutina zilnică de curățarea a tenului elimină orice tip de imperfecțiuni

Cel mai important aspect, în tratarea și prevenirea tenului cu imperfecțiuni este curățarea facială. Este extrem de important ca în rutina zilnică să includem procesul de curățare a tenului, folosind produsele potrivite. Astfel, aspectul pielii va fi îmbunătățit, protejat împotriva factorilor termici și chimici, nu va fi expus deshidratării și vom întârzia apariția prematură a semnelor de îmbătrânire. Cu ajutorul produselor de curățare și întreținere a tenului, nu vom elimina doar riscul acneei, dar vom contribui și la menținerea aspectului tânăr și sănătos al pielii.

Curățarea facială se realizează dimineața și seara, înainte și după aplicarea produselor de make-up. În acest fel, se creează o rutină zilnică, ușor de menținut, chiar și în baza unui program aglomerat.

În principiu, produsele folosite dimineața sunt gelurile de curățare, produsele de tonifiere, crema hidratantă și crema de protecție împotriva razelor UV. Numai după folosirea acestora, putem aplica machiajul. Seara se vor folosi produsele demachiante, gelul de curățare și cremele de tip tratament pentru acnee. Ocazional, 1/2 pe săptămână trebuie incluse în rutina de întreținere a tenului exfoliantele enzimatice și măștile faciale. Acestea mențin pielea hidratată pe termen lung, conferă uniformitate și asigură senzația de piele catifelată la atingere.

tratament bruno vassari

Tratament de curățare facială de la Bruno Vassari

Pentru o îngrijire corespunzătoare a tenului, specialiștii Beautyone recomandă tratamentul facial pentru ten cu exces de sebum sau acneic și pentru micșorarea porilor. Produsele Bruno Vassari le găsiți exclusiv pe site-ul beautyoneshop.ro

Pentru efectuarea corectă a tratamentului trebuie respectați următorii pași:

  1. Aplicăm demachiantul de zi pentru ochi și buze Bio-Douce, un produs bifazic care curață orice tip de machiaj, chiar și pe cel rezistent la apă.
  2. Ulterior, folosim pe întreaga suprafață a tenului, pe gât și decolteu demachiantul de tip gel – Cleansing Gel. Efectul este instant, gelul curăță toate impuritățile de pe piele și reglează secreția de sebum.
  3. Pentru tonifierea pielii se aplică loțiunea tonică pentru ten gras sau acneic – Balancing Toner. Acesta echilibrează excesul de sebum de la nivelul tenului, închide porii și pregătește tenul gras pentru etapa următoare a tratamentului.
  4. Masca pentru față cu cărbune activ și acid glicolic este recomandată tenului cu puncte negre și pori dilatați. Aceasta reglează excesul de sebum și ajută la regenerarea țesutului.
  5. Corrective Cream – Crema tratament pentru imperfecțiuni locale tratează punctele negre, reduce aspectul de pori dilatați, reglează secreția de sebum și ajută la vindecarea erupțiilor cutanate. Se aplica local pe imperfectiune si se maseaza usor.
  6. Ultimul pas al tratamentului presupune aplicarea cremei pentru ten gras și acneic – Balance Fluid, cremă hidratantă ce înlătură luciul produs de sebumul în exces și păstrează pielea catifelată, conferindu-i un aspect mat și uniform.

Anca Ciota s-a bucurat de puțin răsfăț lăsându-se pe mâna specialistului BeautyOne pentru a realiza tratamentul de curățare facială.

Prezentator tv si influencer, Anca are mare grija de tenul ei si considera ca o rutina zilnica a tenului este foarte importanta, iar produsele profesionale Bruno Vassari- Pure Solutions sunt esentiale in tratarea tenului gras si acneic

Dacă dorești să obții rezultate instante și să te bucuri de un ten uniform, radiant și sănătos, această procedură nu trebuie să lipsească din rutina personală de îngrijire facială.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter