Cum îţi îngrijeşti mâinile în sezonul rece

De Libertatea pentru femei, pe

Ca să treacă cu bine peste anotimpul rece, mâinile trebuie răsfăţate cu tratamente naturale, creme hrănitoare, masaje fine şi exfolieri delicate. Şi, ca să ai mereu o manichiură impecabilă, urmează sfaturile noastre pentru îngrijirea corectă a unghiilor.
 

Curăţarea delicată – primul pas spre mâini frumoase

Simpla spălare cu săpun nu este suficientă pentru a elimina celulele moarte şi a curăţa pielea în profunzime. În plus, săpunul obişnuit poate avea o formulă mult prea dură, care să usuce pielea mâinilor sau care pur şi simplu să nu reuşească să ofere hidratarea necesară. Încearcă un săpun lichid, cu formulă cât mai hidratantă şi nutritivă, bazată pe ingrediente naturale – plante şi uleiuri din plante – şi o textură ceva mai consistentă, chiar cremoasă, care să îngrijească în cel mai delicat mod. Întinde produsul de mâini într-un strat uniform şi, cu o periuţă moale, specială, curăţă-ţi atent mâinile. O dată, de două ori pe săptămână, e bine să foloseşti un exfoliant natural, preparat acasă, care să cureţe perfect şi să pregătească pielea pentru cremele hrănitoare. Într-un bol cu apă caldă pune o mână de sare de mare şi câteva picături de suc de lămâie. Ţine mâinile două minute, apoi masează-le cu particulele de sare.

Tratamentele hrănitoare – aliaţii tăi în sezonul rece

Pe lângă aplicarea  cremei, completează îngrijirea zilnică a mâinilor cu ajutorul reţetelor naturale, menite să hrănească optim şi să protejeze împotriva uscării pielii. Fă un amestec dintr-o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline şi aplică mixtura în strat gros şi uniform, pe palme şi mâini, apoi pune-ţi nişte mănuşi de plasic şi, deasupra, unele de bumbac, călduroase. Căldura degajată va spori acţiunea ingredientelor folosite, astfel încât pielea să rămână extrem de catifelată. După aproximativ o jumătate de oră, dă-ţi jos mănuşile şi îndepărtează restul de amestec cu apă caldă.
Un alt tratament eficient pe care poţi să-l încerci este să încălzeşti o cană cu lapte (la o temperatură suportabilă pentru piele), adaugi două, trei picături de ulei de rozmarin, torni totul într-un bol şi îţi ţii mâinile timp de 5 minute în acest amestec. E reţeta ideală pentru hidratarea pielii şi întărirea naturală a unghiilor.

Învaţă să-ţi îngrijeşti singură unghiile

Pentru că sub unghii se pot strânge o mulţime de bacterii, atunci când te speli pe mâni, obişnuieşte-te să-ţi cureţi unghiile cu o periuţă specială, cu perii scurţi şi rigizi. Dacă sunt fragile, încearcă un tratament natural, în care să combini urmă-toarele ingrediente: ulei de măsline călduţ, un gălbenuş şi o linguriţă de miere. Ţine unghiile circa 10 minute în acest amestec, apoi clăteşte-te cu apă şi şterge-le cu suc de lămâie. Acesta din urmă are rolul de a le reda strălucirea naturală, dar şi un plus de rezistenţă.
Cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei de bacterii şi infecţii, aşa că renunţă să le mai tai. Doar împinge-le uşor cu instrumentul special din trusa de manichiură, după ce, în prealabil, le-ai înmuiat în ulei de măsline călduţ..
Ca să eviţi exfolierea unghiilor sau stricarea formei, foloseşte pentru scurtare o pilă din material moale, cu două feţe: una mai dură pentru scurtarea propriu-zisă şi una mai fină pentru netezirea suprafeţei şi rotunjirea colţurilor. Foloseşte întotdeauna, înainte de aplicarea ojei, un lac protector cu vitamine şi minerale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter