Frumuseţe: Ce machiaj ţi se potriveşte?

De Libertatea pentru femei, pe

O privire pătrunzătoare, un ten luminos, buze seducătoare. Toate te ajută să obţii un look plin de şarm. De aceea, ne-am propus să te învăţăm trucurile pe care trebuie să le aplici în machiaj în funcţie de culoarea părului şi a tenului. Astfel, fiecare apariţie a ta va fi deosebită. Micile detalii chiar pot face minuni. Tu de ce să faci excepţie?
 

Dacă eşti şatenă

Doamnele cu părul şaten sunt cele mai norocoase, deoarece lor li se potrivesc toate culorile de machiaj. Singurele elemente de care trebuie ţinut cont sunt ochii şi nuanţa tenului. În cazul părului şaten deschis, se pot folosi farduri aurii, maro sau roz. Cele cu părul şaten mai închis pot arăta extraordinar cu nuanţe mai puternice, pornind de la tonuri de mov până la verde închis sau gri. Rujul poate varia de la roz pal la roşu intens sau crem, în funcţie de restul machiajului şi de perioada zilei.

Dacă eşti blondă

Dacă ai părul blond şi nuanţa tenului tău e deschisă, alege pentru machiajul de zi tonuri pastelate, care să nu creeze un contrast foarte puternic. Pentru pleoape orientează-te spre culori ca bej, bej închis sau bej auriu şi conturează-ţi ochii cu o uşoară linie neagră, maro închis sau chiar verde. Dacă nu eşti adepta fondului de ten, foloseşte o pudră ceva mai închisă decât culoarea obrazului tău şi, la final, foloseşte un luciu de buze roz. Seara, poţi opta pentru un ruj mai aprins, roşu sau corai intens, care să-ţi evidenţieze buzele.

Dacă eşti roşcată

Persoanele cu părul roşcat au, de regulă, o nuanţă deschisă a tenului. Tocmai de aceea, după folosirea pudrei şi a fondului de ten, trebuie evidenţiată privirea cu un contur subţire şi mascara aplicată pe gene. Pentru pleoape, încearcă farduri mate cu nuanţe de maro închis, trandafiriu sau caisă şi optează numai seara pentru variantele sidefate. Buzele tale vor arăta foarte frumos cu un luciu de buze roz intens, maro deschis sau de culoarea piersicii, iar seara poţi alege, fără ezitare, un ruj roşu puternic.

Dacă eşti brunetă

Brunetele se pot machia cu nuanţe închise sau pot alege culori vii. Încearcă bronz, auriu, portocaliu, maro-roşcat sau violet. Esenţială este pudra sclipitoare care dă tenului un aspect luminos. Iar pentru fardul de obraz alege nuanţe calde de roz închis, piersică şi chiar ruginiu. În completarea machiajului, pentru buze, poţi folosi rujuri în nuanţe de roz trandafiriu, roz cherry, roşu sau vişiniu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter