Îndepărtarea părului nedorit – femei vs. bărbați

De Sandra S., pe

Cum poți avea piele catifelată dintr-o singură alunecare? Când vine vorba de îngrijirea personală sunt clar niște diferențe majore între bărbați și femei. Dar v-ați gândit vreodată care sunt diferențele în materie de îndepărtare a părului nedorit?
Aceasta este o activitate pe care barbatii si femeile o au in comun, chiar daca partile corpului vizate de acest procedeu variaza. Mai jos vedem care sunt principalele diferente:
Suprafaţa epilată
Barbatii isi epileaza de obicei fata si gatul in timp ce femeile au grija de picioare, axila si zona intima. Suprafata totala de care o femeie trebuie sa se ingrijeasca este de 18 ori mai mare decat cea a unui barbat. Ca sa fim mai exacti, 0,43 m2 in cazul femeilor vs. 0,024 m2 in cazul barbatilor. Cu toate acestea, in mod normal, partea inferioara a picioarelor si axilele femeilor contin aproximativ aceeasi cantitate de par ca si barba unui barbat.
Ariile de epilare
Femeile sunt nevoite sa se epileze in medii destul de inconfortabile. Majoritatea femeilor se epileaza in dus sau in cada de baie: un mediu ud, alunecos si nu intotdeauna foarte bine luminat. De aceea, trebuie sa se bazeze pe indemanare si felul in care este gandit aparatul de ras pentru a aduce misiunea la bun sfarsit. Aparatul Gillete Venus Classic este special creat pentru femei, avand o forma ovala ce le ajuta pe femei sa obtina o epilare perfecta, cat mai aproape de piele. In plus, dispune de un maner ergonomic ce incape perfect in palma, nu aluneca, putand fi folosit si in dus fara riscul alunecarilor si taieturilor. De cealalta parte, barbatii au o practica mult mai simpla: se barbieresc in fata oglinzii, deasupra chiuvetei.
Îndepărtarea părului nedorit - femei vs. bărbați
Pielea
Pielea picioarelor femeilor este mai uscata decat fata unui barbat, care, in comparatie cu primele, beneficiaza de glande sebacee ce mentin un nivel optim de hidratare. De aceea este indicat ca pentru epilatul cu aparatul de ras, femeile sa foloseasca gel de ras – acesta inmoaie pielea, ajuta la o alunecare mai buna si hidrateaza in acelasi timp. Gelul de ras Gillette Satin Care, este disponibil in mai multe variante pentru orice tip de piele.
Forma și mărimea părului
Parul facial al barbatilor este de 50-60 de ori mai mare in diametru si mult mai inegal in comparatie cu parul epilat in general de femei. Acesta este mai uniform si are o forma conica catre varf. Diferentele in diametru intre parul unei femei si al unui barbat explica timpul mai indelungat necesar unei hidratari complete (trei minute pentru barbati in comparatie cu doua minute in cazul femeilor).
Densitatea părului
Parul de pe fata unui barbat este mult mai dens decat cel de pe picioarele doamnelor. De aceea, este si sentimentul ca barba creste mai repde este mai pregnant – parul are, insa, acelasi ritm de crestere.
Viteza și direcția de creștere
Asemenea parului facial al barbatilor, parul de la axilele femeilor are tendinta de a creste dezorganizat. Parul de pe picioarele femeilor creste de regula in jos, iar in zona intima, inspre centru si jos. Rata de crestere a parului de la axila este de aproximativ 50% mai mare decat cel de pe picioare. Acum poti intelege de ce nu este indicat sa folosesti aparatul partenerului, ci unul special creat pentru femei.
Aparatul Gillette Venus Classic, prin capul pivotant, cele 3 lame asezate progresiv si pernitele protectoare, se adapteaza perfect formelor curbate ale femeilor si ofera un epilat perfect cat mai aproape de piele. Piele catifelata dintr-o singura miscare!
Îndepărtarea părului nedorit - femei vs. bărbați

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter