Cum trebuie hidratat tenul gras

De Revista Unica, pe

O piele grasă nu înseamnă o piele hidratată! Chiar şi tenul tău seboreic, predispus la acnee, trebuie să beneficieze zilnic de hidratare”, spune Dr. Dana Popoiu, medic specialist dermatolog.
 
Când pielea este deshidratată, glandele sebacee produc mai mult sebum pentru a împiedica pierderea suplimentară de apă. Organismul uman este o maşinărie inteligentă, capabilă să-şi stabilească priorităţile. Aşa că, în lipsa aportului de apă, va menţine un nivel optim de hidratare pentru organele vitale în detrimentul celor periferice, cum e şi pielea.
 
Prin hidratarea zilnică, îţi vei proteja pielea şi vei diminua producţia de sebum, iar bine-cunoscutul luciu de peste zi va deveni mai puţin evident. Sfaturile următoare pot minimiza efectele nega-tive ale glandelor sebacee superproductive!

Citeşte etichetele

Este cel mai important lucru în alegerea corectă a produsului de hidratare. Dacă ai tenul gras sau predispus la acnee, alege un produs fără ulei sau pe care să scrie „noncomedogenic”. Cosmeticele fără ulei nu lasă o senzaţie grasă la atingere. Cele noncomedogenice” te feresc de blocarea porilor şi reduc incidenţa acneei.
 
Optează pentru demachiante sub formă de soluţie, şi nu creme sau loţiuni, astringente, dar nu alcoolice, şi geluri pentru spălare blânde, fără detergent, pentru a nu degresa excesiv pielea şi a nu stimula astfel secreţia glandelor sebacee. Sunt preferabile produsele de curăţare sub formă de spumă şi cremele cu acţiune hidratantă de lungă durată, fără coloranţi, care pot produce reacţii alergice.

Renunţă la produsele ce conţin ingrediente exfoliante sau parfum

 
Multe creme conţin alfa-hidroxi acizi, retinol sau acid salicilic. Acestea sunt benefice în vindecarea acneei, în special a celei comedoniene, deoarece ajută la dizolvarea dopului de keratină, care  obturează porii. Dar dacă foloseşti o medicaţie împotriva acneei, cremele cu astfel de ingrediente pot irita pielea şi pot spori descuamarea.
 
Parfumurile pot irita pielea sensibilă sau inflamată din cauza acneei. Dacă ai de-a face cu o piele excesiv de uscată, care se cojeşte, din cauza tratamentului antiacneic, cremele cu mult parfum pot irita sau răni zonele unde sunt aplicate.

Nu uita de FPS

Atât de multe produse hidratante conţin acum factor de protecţie solară încât este foarte simplu să-ţi asiguri protecţia de factorii nocivi din mediul înconjurător. Folosind zilnic un filtru de protecţie, pielea va îmbătrâni mai greu. Acesta este foarte important, mai ales dacă foloseşti tratamente anti-acneice ce au în compoziţia lor ingrediente precum Retin-A, benzoyl peroxide sau accutane, ce cresc sensibilitatea la soare.

Uită-te la rezultate, şi nu la preţ

 
Gândeşte-te că nu trebuie să plăteşti o sumă  exorbitantă pentru a avea o cremă hidratantă de calitate pentru tenul tău gras. Dă mai multă importanţă  felului în care se simte pielea după aplicare. Dacă  eşti mulţumită de crema ta cu preţ de lux, foloseşte-o şi bucură-te de ea. Cel mai important este să investeşti într-o gamă completă, care să acopere toate nevoile de hidratare ale pielii tale.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter