5 greşeli frecvente la exfolierea tenului. Vezi ce să NU faci

De Diana Zagrean, pe

Exfolierea tenului este tot mai importantă, acum, că sezonul estival bate la uşă. Pentru că vrei să ai un bronz uniform, ai nevoie de o exfoliere corectă şi de un ten luminos. Află care sunt cele 5 greşeli frecvente la exfolierea tenului. Vezi ce să NU faci.
 

1. Exfoliere pe uscat

În primul rând, trebuie să hidratezi pielea pe care urmează să o exfoliezi. Niciodată nu o să obţii rezultatele aşteptate, dacă exfoliezi tenul uscat. Chiar dacă acnumite zone de pe corp se exfoliează uscat, tenul este prea sensibil pentru un asemenea tratament cosmetic agresiv.

2. Exfoliere cu ingrediente nepotrivite

Ai mare grijă când alegi produsul cu care te exfoliezi pe faţă. Tenurile sensibile, grase şi uscate suferă dacă sunt curăţate cu produse foarte abrazive şi se irită rău. Alege ingrediente naturale şi blânde şi nu te teme că nu vor acţiona la fel de bine ca unele foarte aspre.

3. Exfoliere excesivă

Majoritatea femeilor care îşi exfoliază tenul, o fac mult prea mult, în ideea că un strat nou de piele este cea mai bună soluţie. Dar ele se înşeală. Tenul este cea mai sensibilă piele de pe corpul tău şi nu trebuie să jupoi un întreg strat ca să scapi de aspectul obosit şi încărcat.
Exfolierea corectă îndepărtează celulele moarte din piele şi impurităţile din porii mai largi, nu îţi ia un strat complet de piele şi nu te irită sau zgârie.

4. Exfolierea exclusivă a feţei

Multe femei cred că exfolierea este un procedeu cosmetic destinat exclusiv pielii de pe faţă. Să nu uităm că pielea de pe gât, piept, coate şi genunchi se îngroaşă şi ea şi are nevoie de curăţare atentă.
În plus, o dată pe săptămână trebuie să aloci timp pentr a curăţa celulele moarte de pe aceste zone, atât pentru un bronz uniform vara, dar şi pentru a avea un aspect frumos al pielii în general.

5. Exfoliezi când nu trebuie

Multe femei au impresia că exfolierea este soluţia tuturor problemelor cu tenul. Dacă te apuci să exfoliezi faţa când ai tenul plin de acnee şi iritaţii, nu faci decât să te supui la durere şi neplăceri de tot felul. Ca să nu mai vorbim că rişti să întinzi infecţia şi să înmulţeşti coşurile cu exfolierea.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter