Ce greşeli faci atunci când te speli pe cap

De Sandra S., pe

Dacă vrei să ai o podoabă capilară sănătoasă şi bogată, ar trebui să eviţi să faci anumite lucruri, în special când vine vorba de spălatul pe cap. Iată despre ce este vorba:

Te speli zilnic pe cap

Nu este sănătos să te speli pe cap zilnic, pentru că îndepărtezi mereu uleiurile naturale ale părului, care au rolul să îl protejeze. Hair-stiliştii recomandă să te speli cel puţin o dată la două sau trei zile. Dacă nu vrei să arate urât pentru că s-a îngrăşat, poţi pulveriza şampon uscat, până la următoarea spălare.

Foloseşti prea mult produs

În loc să aplici şampon pe tot părul, acordă mai multă atenţie scalpului şi nu folosi balsam pe toată lungimea firului de păr, ci de la jumătatea acestuia şi până la vârfuri.

Apa este fierbinte

Apa fierbinte nu este bună nici pentru piele, nici pentru păr. Aceasta deschide cuticulele firelor de păr şi permite şamponului să cureţe în profunzime, însă atunci când clăteşti balsamul, ar trebui să foloseşti apă de o temperatură mai scăzută, atât cât suporţi.

Schimbi şamponul

Unii ar crede că părul se obişnuieşte cu un anumit tip de şampon, iar acesta nu îşi mai face efectul. Hairstiliştii susţin că părul nu simte diferenţa între branduri şi nu devine tolerant în faţa unui anumit produs, aşa că cel mai bine este să îl foloseşti mereu pe cel care îţi face cel mai bine. Însă, dacă foloseşti adesea produse de stilizare pe păr, cum ar fi ceara sau spuma, din când în când ar fi bine să foloseşti un şampon clarifiant care să cureţe toate reziduurile.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter