Așa nu! Greșeli pe care le faci cu placa de întins părul

De Sandra S., pe

Placa de întins părul este instrumentul perfect ca să-ți faci coafuri frumoase la tine acasă. Totuși, pentru că este vorba de un instrument care se folosește fierbinte, află ce greșeli faci atunci când îți întinzi părul:

Nu folosești spray-uri de protecție

Este foarte important să îți protejezi părul, chiar dacă folosești placa de întins părul zilnic sau o dată pe lună. De asemenea, nu îți întinde niciodată părul dacă părul încă este umed, pentru că îl vei arde foarte rău.

Folosești placa la cea mai mică temperatură

Adevărat, nu este bine pentru părul tău să folosești temperatura maximă, însă, dacă ai părul des, cu fire de păr groase, ai nevoie de o temperatură mai ridicată ca să nu fie nevoie să treci cu aparatul de mai multe ori pe aceeași șuviță.

Tragi părul în jos când îl întinzi

Din această cauză, de fiecare dată când îți îndrepți părul acesta își pierde și volumul. De aceea, când îți îndrepți părul de pe creștet, trage de șuvițe în sus, astfel vei avea și volum.

Nu lași părul să se răcească

Dacă ți-ai întins părul și mai departe vrei să-l prinzi într-o coadă, spre exemplu, trebuie mai întâi să-l lași să se răcească, ca să nu ia imediat forma elasticului de păr.

Nu folosești peria înainte

Ca să poți termina cât mai repede de îndreptat părul, mai întâi trebuie să-l și pieptăni. Astfel scapi și de eventualele noduri și poți să-l împarți mai ușor pe șuvițe.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter