Frumuseţe: Cum să ai sprâncenele perfecte?

De Libertatea pentru femei, pe

Sprâncenele sunt cele care îţi pun în evidenţă privirea şi dau un aspect luminos chipului tău. Urmează sfaturile specialistului şi vei afla cum să îţi pensezi sprâncenele, cum să le corectezi şi ce nuanţe de fard să foloseşti, în funcţie de culoarea părului tău.
Sprâncenele au un rol deosebit de important în expresivitatea chipului, dar esenţial este să alegi o formă potrivită, care să te avantajeze.
Conform specialiştilor în cosmetică, forma ideală este cea în care sprânceana începe în dreptul colţului intern al ochiului (cu excepţia celor apropiaţi sau depărtaţi) şi se termină în dreptul diagonalei date de partea laterală a nasului şi colţul exterior al ochiului. Dacă te temi că nu îţi va reuşi de la început, poţi apela, în primă fază, la ajutorul unui profesionist. Ulterior, îţi va fi mult mai uşor să întreţii singură forma obţinută.
E bine să ştii că sprâncenele au nevoie de un plus de definiţie. Pentru asta, trebuie să foloseşti ustenisle speciale.Pensulele aranjează şi aşază rapid, iar fardurile şi creioanele definesc şi conturează, adăugând puţină culoare.

Pensarea

* Alege forma dorită.
* Pensează, apoi tunde firele sprâncenelor şi vei obţine o privire curată şi luminoasă.
* În cazul firelor lungi şi dezordonate, le poţi scurta cu o forfecuţă.
* În urma pensării, nu vor creşte mai groase. Dimpotrivă, pensarea regulată poate face ca unele fire să nu mai crească deloc.
* Poţi marca zonele pe care vrei să le corectezi, folosind un creion alb sau un corector.
* Este mai uşor să smulgi firele în direcţia lor de creştere, iar după duş procedeul este mai puţin dureros decât în restul timpului.

Conturarea

* Poţi contura cu un creion de sprâncene în nuanţa acestora sau cu fard pudră.
* Foloseşte o pensulă mai dură, plată, cu vârful oblic şi ia o cantitate mică de culoare, după care scutură produsul în exces.
* Pentru a aplica fardul pudră începe de la colţul interior al sprâncenei pe toată lungimea acesteia, pentru a o umple, şi urmăreşte forma naturală, cu linii uşoare, subţiri.
* Aplică apoi fard pe marginea superioară pentru a accentua arcul şi a „ridica” ochiul.
* Asigură-te că sprânceana este suficient de lungă.
* Pentru a umple spaţiile goale sau pentru a lungi sprâncenele pensate excesiv, foloseşte fie un creion într-o nuanţă potrivită cu cea naturală (şi umple cu dungi uşoare, subţiri, care imită firele de păr), fie un fard pudră, dar alege unul foarte apropiat de culoarea părului şi a sprâncenelor.
* La final, aplică un strat de gel incolor pentru a fixa firele rebele.
Decolorare
* Dacă vrei să îţi decolorezi sprâncenele, dar îţi doreşti mai întâi să ştii cum vor arăta, foloseşte un rimel de aceeaşi nuanţă cu cea pe care vrei să o obţii.
Dacă eşti mulţumită de rezultat, atunci poţi apela la un decolorant special pentru părul facial.
* Sprâncenele decolorate îţi „încălzesc” fizionomia, comparativ cu cele în nuanţă mai închisă, care îţi pot da un aspect mai dur.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter