Francis Kurkdjian: despre inspirație, magie și parfumerie

De Simona Prisacariu, pe Ultimul update Miercuri, 26 noiembrie 2014, 16:39
Iasomie, lăcrămioare, trandafir... oare care este rețeta unui parfum perfect? Francis Kurkdjian, celebrul parfumier francez, știe secretul și ne dezvăluie povestea din spatele unui parfum de succes dar și câteva detalii inedite despre sine în ediția de decembrie a revistei Unica.

Iată continuarea interviului de la pagina 98 din revista Unica de decembrie:

Ai anumite ingrediente sau arome preferate, pe care îți place să le folosești constant?

Nu. Ba mai mult, mă străduiesc să nu fac diferențe, să nu am note ori arome preferate. Mie îmi place să fac următoarea comparație. Mă gândesc la ingredient ca la proprii copii. Nu poți să spui că îți iubești un copil mai mult decât pe celălalt. Fiecare notă, fie că este florală, fructată, lemnoasă etc. reprezintă ceva anume, te ajută să obții un anumit efect. Este la fel ca atunci când scrii o carte. Nu folosești doar cuvinte care-ți plac ci le utilizezi pentru a transmite ceva, pentru a costrui o poveste. Este exact la fel și în cazul ingredientelor. Nu le alegi doar pe cele favorite ci te ajuți de diferite arome pentru a realiza un întreg, o poveste.

parfumier

Ce părere ai despre folosirea notelor florale în parfumurile masculine?

Este adevărat că bărbații nu se asociază sau nu se regăsesc în aromele florale, însă parfumul trebuie privit ca un tot unitar, ca un întreg. Cele mai multe esențe florale sunt potrivite pentru femei. Însă există și excepții. De exemplu, lavanda este aromată, mușcata este ușor mentolată, înțepătoare, violeta miroase a verde, a proaspăt, inspirație, trebuie să muncești, să faci eforturi. Nu poți să stai într-un birou zi de zi fără să faci nimic, așteptând ca ceva să te inspire.

Ce părere ai despre parfumurile ce poartă numele unor celebrități?

Cred doar că aceste parfumuri se adresează unui public anume, dacă ai 15 ani e în regulă să-ți dorești un parfum creat de idolul tău însă la 35 de ani vrei cu totul altceva.

Noul număr al revistei Unica iţi poate aduce unul dintre cele 100 de parfumuri Fan di Fendi sau unul dintre cele 9900 de vouchere cu reducere de 50 de lei în orice magazin Sephora din ţară! Detalii aici.

Sursa foto: PR.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter