EXCLUSIV: Gina Brooke, make-up artistul Madonnei, ne-a vorbit despre beauty şi cosmetice

De Sandra Sarbu, pe

Venită în România pentru a promova o celebră companie de produse de îngrijire, Gina Brooke a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări legate de cariera sa, de frumuseţe şi produsele cosmetice pe care le foloseşte.
Cu toate că lucrează cu cele mai cunoscute personalităţi din întreaga lume, Gina Brooke este o femeie modestă, deschisă şi foarte prietenoasă. Ea ne-a răspuns cu drag la cele câteva întrebări:
Ce îţi place cel mai mult legat de munca pe care o faci? Oamenii, produsele, libertatea de a-ţi exprima imaginaţia, oportunitatea de a lucra cu celebrităţile?
Nu e atât de mult despre faptul că muncesc cu vedetele, pentru că şi ei sunt oameni. Îmi place să lucrez cu tot felul de oameni interesanţi. Stiliştii, fotografii, toţi pot fi interesanţi şi îmi place să-i întâlnesc, să-i am în jur. Îmi place să călătoresc şi să lucrez cu branduri cunoscute şi bune, acestea mă fac un make-up artist mai bun. E o meserie care îmi scoate în cale tot felul de provocări. Nu există un singur lucru care să îmi placă cel mai mult, ci toate la un loc.
Cum ai defini tu frumuseţea?
Definiţia mea pentru frumuseţe este individualitatea. Îmi plac oamenii unici, care se exprimă liber. Poate fi vorba şi de energia emanată de oameni. Nu este neapărat vorba de modul în care arată, însă emană o energie aparte.
EXCLUSIV: Gina Brooke, make-up artistul Madonnei, ne-a vorbit despre beauty şi cosmetice
Cum ţi-ai început cariera, a fost prima dragoste sau ţi-a venit ideea pe parcurs?
La început am fost pictoriţă, mama a fost pictoriţă şi eu am pictat toată viaţa. Am făcut şcoala de arte şi am studiat designul vestimentar şi fotografia. Am început să machiez datorită modelului cu care lucram, care m-a rugat într-o zi s-o machiez pentru o şedinţă foto. Deşi nu eram make-up artist, am asemănat-o cu o pânză pe care am pictat şi m-am distrat foarte mult, aproape că nu-mi venea să cred că oamenii sunt plătiţi pentru a face această muncă, mi-a plăcut mult. Trei luni mai târziu m-a sunat fotograful de la acea şedinţă şi mi-a spus că vrea să mă angajeze pentru a machia şi alte modele, pentru că fotografiile au ieşit spectaculoase.
Care este produsul cosmetic pe care îl iubeşti cel mai mult?
E o întrebare foarte dificilă. Îmi plac produsele foarte mult şi îmi este greu să aleg unul singur. În plus, nu pot alege un singur brand, de exemplu îmi place rujul produs de o companie şi mascara-ul produs de alta. Nu pot numi unul singur, îmi plac foarte multe, pot face liste întregi cu cele care îmi plac.
Ce produs nu ar trebui să lipsească din geanta niciunei femei?
Orice femeie ar trebui să aibă un ruj în geantă, este cel mai simplu mod de a-ţi îmbunătăţi imaginea imediat. Nu doar vizual, ci şi emoţional. Este un fapt dovedit că în timpul recesiunii economice, femeile au cheltuit cei mai mulţi bani pe ruj decât pe orice alt produs din lume.
Care este rutina de înfrumuseţare pe care o femeie trebuie s-o urmeze zi de zi?
În primul şi primul rând, îngrijirea pielii este cea mai importantă. Poţi avea cele mai scumpe farduri din lume, îngrijirea pielii este pe primul loc. Mă uit la noile generaţii şi văd că se aruncă direct la machiaj, uitând de îngrijire. Ca make-up-ul să fie frumos, trebuie să ai în primul rând o piele sănătoasă, să arate frumos. Nu spun asta doar pentru că sunt aici cu Intraceuticals, dar cu adevărat produsul funcţionează. Când am găsit brandul am fost de-a dreptul obsedată de el. Am promovat brandul dinainte să lucrez pentru ei şi eu am fost cea care a sunat la companie pentru a fi angajată şi nu invers, cum se face de obicei.
EXCLUSIV: Gina Brooke, make-up artistul Madonnei, ne-a vorbit despre beauty şi cosmetice
Cum arată cariera ta în viitor?
Mă gândesc la viitorul meu în fiecare zi. În acest moment lucrez la o carte, iar după aceea ştiu că posibilităţile sunt nelimitate şi voi vedea. Îmi place foarte mult să creez lucruri, îmi place să fac gene false.
Cum ai început să lucrezi cu şi să creezi propriile gene false?
Înainte să fiu directorul artistic al companiei Shu Uemura, am fost plecată în turneu cu Madonna şi m-am tot gândit ce aş putea să fac nou, pentru că ea a lucrat cu cei mai mari stilişti din lume şi acum cu mine. Nu-mi venea nicio idee aşa că m-am gândit la ce-mi place mie mai mult: genele false. I-am făcut gene false şi apoi Shu Uemura a preluat ideea şi s-au vândut peste tot în lume. Pentru ea am făcut genele cu diamante, care au devenit apoi cele mai scumpe gene false din lume, s-au vândut cu 10.000 de dolari perechea.
Foto: Robert Hanciarec, Sandra Sârbu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter