Cum să-ți îngrijești părul iarna – recomandări și produse

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Sâmbătă, 26 decembrie 2015, 14:55
În sezonul rece, părul nostru are mult de suferit din cauza temperaturilor scăzute sau a precipitațiilor. În general, majoritatea persoanelor se confruntă iarna cu deshidratarea – părul devine mai uscat, se rupe mai ușor, vârfurile se despică și, de cele mai multe ori, părul își pierde strălucirea și suplețea, atât din cauza factorilor externi, cât și din cauză că îl acoperim constant cu căciula sau gluga.

Tocmai de aceea, în anotimpul rece, părul are nevie de un plus de atenție și îngrijire. Uite ce poți face pentru a-i reda frumusețea naturală și strălucirea!

Investește într-un șampon de calitate

În sezonul rece, foarte multe persoane se plâng și de mătreață. Explicația acestui lucru stă în faptul că scalpul devine mai sensibil. Investește așadar într-un șampon de calitate, care să hrănească firul de păr și să aibă grijă totodată și de scalp.

Recomandarea noastră: 1. Șamponul argan plus jojoba de la Farmec, care curăță în profunzime și redă strălucirea firului de păr. 13,03 lei/ 250 ml.

Folosește o mască regeneratoare…

Dacă părul tău este foarte degradat, ca urmare a vopsirilor dese ori a tratamentelor termice, include în ritualul de îngrijire și o mască regeneratoare, intens hidratantă.

Recomandarea noastră: 2. Masque Therapiste de la Kerastase, cu efect de reînnoire și creștere a calității fibrei capilare. 165,54 lei/ 200 ml.

produse pentru par

…sau o mască pentru volum

Cu siguranță că ai observat și tu faptul că iarna părul își pierde din volum. Această problemă poate fi ușor reparată dacă apelezi la o mască pentru volum. După doar câteva aplicări, părul tău își va recăpăta aspectul și volumul său natural.

Recomandarea noastră: 3. Masca pentru volum de la L’Occitane, care are la bază un complex vegetal ce netezește, hidratează și conferă suplețe părului. 120 lei/ 250 ml.

Folosește un ulei nutritiv

Pentru un plus de vitalitate și strălucire, dar și pentru ca părul tău să fie mai ușor de coafat, e indicat ca în sezonul rece să incluzi în ritualul tău de îngrijire și un ulei nutritiv pentru păr. Pe lângă faptul că îți va face părul mai suplu, un astfel de ulei ajută și la preîntâmpinarea apariției vârfurilor despicate.

Recomandarea noastră: 4. Ulei nutritiv Tratament Expert de la Gerovital, cu ulei de argan, ulei de avocado, vitamine și minerale. 30,65 lei/ 125 ml.

Achiziționează-ți un ser protector

Dacă îți supui părul destul de des la tratamente termice sau dacă ai observat că începe să-ți cadă mai multe fire ca de obicei, poți încerca și un ser protector în această perioadă. Vei observa imediat că părul își va recăpăta aspectul său frumos.

Recomandarea noastră: 5. Serul protector Botanic Therapy de la Yves Rocher, care fortifică fibra capilară, având o acțiune anti-casantă. 27 lei/ 30 ml.

Foto: 123rf, produse PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter