Cum să te vopsești corect acasă

De Revista Unica, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 14:07

Cum obții un păr sănătos, cu o culoare frumoasă, fără să te programezi la salon? Sorin Stratulat, hair stylistul de la Beauty District, îți spune de ce să ții cont pentru a avea rezultate perfecte.

Sfatul meu este ca atunci când îți dorești o culoare mai pretențioasă să te lași totuși pe mâinile unui hair stylist, care te poate sfătui dacă te avantajează acel look și cum poate adapta la trăsăturile tale ceea ce îți dorești.

În schimb, dacă vrei să abordezi o culoare naturală a părului sau pur și simplu să scapi de firele albe, e important să ții cont de trei as­pecte: de starea părului tău, dacă acesta este sau nu vopsit, și de produsul pe care te-ai decis să îl cumperi. Sfatul meu este să nu îți vopsești acasă părul mai mult de două tonuri mai jos sau mai sus față de culoarea pe care o ai. Totodată, află că numerele culorilor de pe vopsele merg, în general, de la 1 la 10 – 1 înseamnă negru albăstrui, iar 10 înseamnă blond-deschis.

  1. Fă un test de alergie. Te rog, nu glumi cu acest detaliu, pentru că alergiile există și, dacă ți se întâmplă, te poți alege cu arsuri pe scalp și chiar chelire în zonele afectate. Ia puțină vopsea din tub cu degetul, n-o amesteca cu oxidantul și aplic-o după ureche. Ideal este să lași produsul acolo 24 de ore.
  2. Amestecă vopseaua într-un bol de plastic, în niciun caz metalic, și cu o pensulă (nu cu periuța de dinți). Nu uita de mănuși, o folie de plastic, clipsuri – pentru a separa șuvițele de păr și un pieptene, dacă vrei să uniformizezi cu el culoarea.
  3. Piaptănă foarte bine părul înainte să te apuci de treabă și separă-l în patru zone mari, trasând două cărări – una dinspre frunte spre ceafă și cealaltă de la o ureche la cealaltă.
  4. Începe aplicarea vopselei la rădăcină. Da­că este o culoare pe care deja o folosești, aplic-o doar la rădăcină. Dacă ai însă părul natural și vrei să obții o anumită culoare, iată ce să iei în calcul. Dacă e vorba de o culoaree de vopsea naturală, începe s-o aplici de la rădăcină până la vârfuri. Dacă este o culoare care se îndepărtează foarte mult de cea a părului tău, aplic-o întâi pe lungimi! Nu vopsi întâi rădăcina, dacă nuanța vopselei pe care ai ales-o este foarte pigmentată sau diferită de culoarea părului tău natural. Lasă unul sau doi centimetri la rădăcină și vopsește restul părului.
  5. Întotdeauna respectă timpii specificați pe ambalajul respectiv.
  6. După ce a expirat timpul recomandat de așteptare pentru vopseaua întinsă pe păr, emulsionează produsul cu apă – indiferent dacă vrei sau nu să îl aplici pe lungime.
  7. Clătește foarte bine părul după aceea și folosește un șampon pentru păr vopsit, pentru a opri oxidarea părului. Apoi aplică o mască și coafează-l așa cum îți dorești.

Truc extra pentru vopsirea parului acasa: dacă alegi culori închise, folosește o cremă grasă de protecție pe tot conturul frunții, pe urechi și pe ceafă, pentru a nu păta pielea. Dacă ai păr alb, încearcă să folosești culori naturale. Părul alb se comportă total di­ferit atunci când îl vopsești și timpul de acțio­nare al vopselei trebuie mărit cu zece minute.

Citește și – Trendul verii – Părul roz șampanie

Citește și – 5 pași pentru a obține bucle perfecte de sezon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter