Cum a reușit o jurnalistă să scape de acnee

De Consuela Stratulat, pe
Coșurile nu sunt o problemă care afectează doar adolescenții, ci pot apărea și la maturitate. Vezi cum a reușit o jurnalistă să scape de acnee fără produse scumpe sau intervenții chirurgicale.

Loryn Brantz este jurnalistă la Buzzfeed și a vrut să împărtășească experiența ei, pentru a le ajuta pe femeile care se confruntă cu acnee. Tânăra povestește că s-a trezit cu fruntea plină de coșuri chiar înainte să îmbrace rochia de mireasă. Pentru că a vrut să arate perfect în ziua nunții sale, a aplicat tot felul de tratamente, fără niciun rezultat. De la scrub-uri, la măști naturale și alte ingrediente care promiteau minuni pentru față, Loryn le-a încercat pe toate. În ziua în care a mers spre altar, a fost nevoită să poarte voal, pentru că nu reușise să elimine coșurile.

După nuntă, însă, a citit despre uleiurile de curățare și s-a gândit să încerce, în ciuda faptului că nu aștepta prea mari rezultate, având în vedere că tenul ei era deja gras. A cumpărat două uleiuri pentru curățare din magazinele de specialitate și a început un nou ritual de îngrijire.

Pentru a scăpa de acnee, Loryn Brantz a încetat să se mai spele pe față dimineața și a început să își curețe fața cu un demachiant pe bază de ulei. După acest pas, amesteca o cremă hidratantă cu câteva picături de ulei și aplica totul pe față, potrivit buzzfeed.com.

După aceste schimbări, jurnalista a observat că pielea ei s-a îmbunătățit considerabil și a reușit să scape de acnee. Pentru a se asigura că măsurile luate de ea au ajutat-o, a cerut și sfatul unui dermatolog, care i-a explicat de ce și-a curățat tenul gras cu uleiuri.

„Unele uleiuri sunt, de fapt, foarte bune pentru tenul gras (și pătrund mult mai bine în piele decât unele produse). În funcție de ingrediente, uleiurile pot avea proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care calmează pielea.

Citește și: A renunțat la un singur aliment și a scăpat de acnee

Greșeala pe care o fac foarte mulți oameni este că folosesc produse de curățare foarte puternice, care elimină uleiurile bune de pe suprafața pielii, provocând iritații”, a spus dermatologul Dhaval G. Bhanusali. Medicul a adăugat că, pe termen lung, tenul ajunge să producă mai mult ulei, pentru a compensa lipsurile, și apar, astfel, coșurile.

Ce uleiuri să folosești ca să scapi de coșuri

Uleiurile naturale se găsesc la magazinele Plafar și nu sunt foarte scumpe. Este bine să știi proprietățile fiecărui astfel de produs, pentru a ști ce să cumperi. Uleiul din sâmburi de struguri, de exemplu, controlează producția de sebum, pe când cel din arbore de ceai este bun pentru persoanele care au acnee. Uleiul de mentă menține sub control producția de sebum, iar cel de arcan scade producția de sebum, astfel că este potrivit pentru persoanele cu ten gras. Uleiul de neem îți catifelează pielea, pe când cel de jojoba neutralizează PH-ul pielii, are proprietăți anti-inflamatorii și este indicat pentru tratarea erupțiilor de coșuri.

Dacă vrei un ulei care să îți hidrateze fața, folosește-l pe cel de trandafiri sau de marula. Acesta din urmă are, pe lângă proprietățile hidratante, o cantitate mare de antioxidanți. Uleiul de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, fiind indicat în tratarea acneei. Este foarte bun mai ales pentru persoanele cu piele sensibilă. Uleiul de lavandă vindecă rănile superficiale și are proprietăți anti-inflamatorii. Cel mai popular ulei este, de departe, cel de măsline, dar este indicat mai ales persoanelor care au pielea foarte uscată.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter