Cum îngrijeşti părul deschis la culoare

De Revista Unica, pe

Indiferent dacă vrei să devii sau să rămâi blondă, îţi răspundem la întrebările ce te interesează despre îngrijirea părului deschis la culoare.
Le vezi peste tot şi, în ciuda etichetei de femei fatale şi a bancurilor care se fac pe seama lor, ele sunt mândre de culoarea podoabei capilare personale. Sunt aceleaşi femei care se aşază pe scaunul hair-stylistului plângându-se de părul aspru, care strigă după hidratare, şi de rădăcinile negre mult prea rapid vizibile – blondele. Pentru 200 de lei poţi să rezolvi problema la Chic Salon (str. Duzilor, nr. 22, et. 1, sector 2, Bucureşti), unde vei întâlni buni profesionişti, care cu ajutorul produselor Toni&Guy sau L’Oreal Professionnel, îţi vor face părul să arate sănătos şi strălucitor. Însă ce te faci dacă nu reuşeşti să ajungi la tratament măcar o dată la trei săptămâni? Şi aici intrăm noi în poveste, cu răspunsurile la cele mai frecvente întrebări ale unei blonde.

Dacă mă decolorez, îmi stric părul?

Pudra decolorantă, într-adevăr, afectează struc-tura firului de păr, însă cu ajutorul unor sfaturi profesionale şi al unor produse prescrise corect, îţi poţi menţine părul, indiferent de culoarea sa, în starea cea mai bună. Te sfătuiesc să iei decizia unei decolorări totale numai în cazul în care porţi părul foarte scurt, în stilul modelului Agyness Deyn. Aceasta este o tunsoare menţinută printr-o îndepărtare regulată a vârfurilor uscate şi despicate. Însă, dacă mergi pe efectul şuviţelor răzleţe, acestea s-ar putea să fie chiar soluţia ideală pentru un păr strălucitor, cu mai mult volum.

Balsam sau mască de regenerare?

Dacă ai doar câteva şuviţe blonde pe o bază de păr natural, ai nevoie doar de un balsam hidratant, cu extract de ginseng – care protejează părul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, generaţi de lumina soarelui, coafat sau poluare – şi flori de muşeţel – care accentuează tonurile de blond. Însă, dacă eşti o blondă convinsă, ce nu mai ştie cum arată culoarea ei naturală de păr, atunci e cazul să foloseşti fără rezerve, la fiecare spălare, tratamente reparatoare, pe bază de ceramide şi extracte de lămâie.

De ce părul blond e mai aspru?

Părul aspru nu arată bine, indiferent ce coafură  ai alege! Unul dintre motivele principale pentru care blondul tău începe să arate astfel este că nu e îngrijit cu produsele corespunzătoare, speciale pentru această culoare şi recomandate de propriul hair-stylist. Un altul poate fi culoarea care dă semne de degradare, din cauza unor factori precum clorul din piscină, apa mării sau razele soarelui, care deshidratează părul. O altă posibilitate e aplicarea incorectă a unui produs pentru decolorare. Un alt duşman al blondelor platinate ar putea fi atmosfera plină de fum – însă odată cu interzicerea fumatului  în locu-rile publice, asta n-ar mai trebui să constituie o problemă.

Cauţi o nuanţă uşor de menţinut?

Poţi deveni blondă rapid numai în cazul în care părul tău nu e vopsit sau are oricum o culoare deschisă. Alege câteva şuviţe de blond-cenuşiu, create de hair-stilistul tău cu o cremă colorantă  care să confere părului un aspect natural, cu maximum trei sau patru tonuri mai deschis. Vei obţine un look de vacanţă sărutat de soare, pe care va trebui să-l readuci la viaţă de două sau trei ori pe an – pentru că nu e nevoie de decolorant, nu se vor observa diferenţe notabile de culoare.

De ce am nevoie de nuanţator?

Un nuanţator este necesar când părul a fost decolorat în prealabil şi, după terminarea procesului chimic, pe păr a rămas o culoare nedorită. Cenuşiu, perlat, argintiu, bej şi violet sunt câteva tonuri folosite pentru a crea o culoare fără cusur şi te ţin departe de nuanţele indezirabile.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter