Cum foloseşti şamponul cât mai eficient, pentru un păr sănătos

De Sandra S., pe

Unii specialişti sunt de părere că nu ar mai trebui să foloseşti şamponul pentru a avea un păr sănătos, ci din contră, acesta poate face mai mult rău. Cu toate acestea, în societatea noastră nu ne putem afişa cu părul murdar, de aceea îţi propunem câteva sfaturi ca să foloseşti şamponul cât mai eficient pentru părul tău.

Spală-ţi părul mai rar

Dacă te speli pe cap des, îndepărtezi uleiurile naturale care îţi protejează firele de păr, iar în timp devine uscat şi se rupe, în ciuda produselor scumpe pe care le poţi achiziţiona. De aceea este mai sănătos pentru podoaba ta capilară s-o speli mai rar. În plus, astfel rezistă şi culoarea părului tău vopsit mai mult timp.

Şamponează în funcţie de tipul de păr

În funcţie de tipul tău de păr poţi stabili la câte zile te speli. Cu cât este mai creţ, cu atât poţi sta mai mult fără să te speli, pentru că nu se vede la fel de tare excesul de sebum. Pe ade altă parte, dacă este drept, uleiul se întinde mai uşor pe firul de păr, asftel oferindu-i un aspect murdar.

Şamponul uscat

Ca să măreşti perioada de timp dintre spălări, te poţi ajuta de şamponul uscat. Astfel mai câştigi cel puţin o zi între zilele în care îţi speli părul. Pe de altă parte, specialiştii te sfătuiesc să nu devii dependentă de şamponul uscat, ci nu ar trebui să-l foloseşti decât o singură dată între spălări, deoarece conţine numeroase substanţe care, dacă le laşi mai mult timp în păr, îl pot afecta.
Cum foloseşti şamponul cât mai eficient, pentru un păr sănătos

Foloseşte şamponul corect

Şamponul este un produs destinat exclusiv scalpului şi nu ar trebui să-l aplici pe toată lungimea firului de păr. Atunci când te speli, masează-ţi scalpul delicat, cu şampon, apoi clăteşte. La fel este şi în cazul balsamului. Acesta este doar pentru vârfuri şi nu are ce căuta pe scalp, altfel părul se va îngrăşa mai repede.

Cum mai poţi extinde timpul dintre spălări

Pe lângă şamponul uscat, mai există şi alte variante pe care le poţi folosi. Dacă ai părul lung, îl poţi prinde în coadă sau într-un coc şi nu se mai vede atât de tare că este gras. Mai poţi folosi pudra de talc ca să îndepărtezi excesul de sebum: pudrează rădăcinile, aşteaptă două-trei minute, apoi ciufuleşte-ţi părul cât să intre sebumul în pudră şi apoi s-o îndepărtezi. Mai poţi folosi şi spray-ul fixativ – alcoolul pe care îl conţine usucă sebumul din păr, însă n-ar trebui să stai peste noapte cu fixativul în păr, ci să te speli chiar în seara aceea.
Foto 1: Shutterstock
Foto 2: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter