Cum îţi faci corect conturul ochilor

De Sandra S., pe

Ca să îţi faci ochii să pară mai mari şi să arăţi mereu bine, trebuie să îi conturezi. Fie că foloseşti tuş sau creion dermatograf, trebuie să ştii cum să te dai corect.

Nu lăsa produsul să se întindă

Dacă ai un creion prea moale ori un tuş care nu se usucă atât de repede, atunci conturul se va întinde pe pleoape sau va curge şi aşa mai departe. Ca să nu mai laşi să se întâmple asta, după ce ai făcut conturul, aplică un pic de fard peste linie.

Nu înnegri prea mult pleoapa de jos

Conturul ochilor face ochii mai mari, dar şi genele să pară mai dese, însă dacă aplici prea mult produs sub genele de pe pleoapa inferioară, vei afea efectul opus. Fie foloseşti un fard pe pleoapa inferioară, fie foloseşti un creion dermatograf sau un tuş mai deschis la culoare.

Nu te da cu mascara înainte să faci conturul

Mascara se aplică ultimul, după ce ai terminat machiajul întregii feţe. Este mai simplu să faci conturul când genele sunt curate, pentru că vezi mai bine, dar şi apoi ştii cât de cât mascara ai nevoie.

Evită canalele lacrimare

Canalele lacrimare sunt prea apropiate de colţul ochiului şi se va întinde strânge tot produsul acolo pe parcursul unei zile. Pe lângă asta, bacteriile de pe creion se împrăştie uşor şi rişti să faci o infecţie.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter