Cele mai bune etape de îngrijire a pielii pentru primăvară

Primăvara este sezonul reînnoirii, al schimbării. Facem curățenia de sezon în case și în suflet sau cel puțin așa ar fi indicat. Nu ar strica să faci câteva actualizări ale rutinei de îngrijire a pielii în perioada aceasta. Hidratarea, exfolierea sau binecunoscutele masti de fata sunt esențiale în rutina de beauty a oricărei doamne și domnișoare. Ce ai putea să îmbunătățești afli în articolul de azi, dar credem că esențial este să nu sari niciodată peste demachiere, indiferent dacă ai aplicat machiaj în timpul zilei sau nu.

Exfoliere

Când îți exfoliezi pielea, îți deschizi efectiv porii. Îndepărtând pielea moartă și uscată, alături de praful și mizeriile care se adună zilnic, vei avea un ten strălucitor și curat, evitând formarea punctelor albe și negre pe suprafața pielii. Acestea sunt două probleme ale pielii de care scapi foarte greu, motiv pentru care exfolierea este atât de importantă. Dermatologii afirmă că pielea moartă sigilează porii, așa că atunci când glandele sebacee produc ulei, acesta rămâne blocat sub pielea uscată, ceea ce provoacă inesteticele erupții sau coșuri pe care toată lumea le urăște. Mai mult chiar, exfolierea are multe beneficii, inclusiv stimularea drenajului limfatic pentru curățarea internă și stimularea sângelui bogat în oxigen pentru a hrăni suprafața pielii. Drenajul limfatic este o formă de detoxifiere a pielii care acționează pentru îndepărtarea toxinelor. Acest din urmă beneficiu crește sănătatea celulară pentru a dezvălui o piele strălucitoare și radiantă, așa cum fiecare femeie își dorește.

Magia SPF-ului

Pentru că temperaturile cresc, iar lumina solară se intensifică, timpul petrecut la soare se va extinde. Indiferent de anotimp, trebuie să folosești cremă de față cu factor de protecție solară. Iată trei motive pentru care este bine să ții cont de importanța SPF-ului în produsele de îngrijire:

  • protecție împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii premature – cu toate ne dorim o piele tânără, strălucitoare și sănătoasă. Dar supraexpunerea la lumina soarelui poate crește apariția liniilor fine și a ridurilor. Cu alte cuvinte, utilizarea protecției solare poate ajuta la protecția împotriva efectelor nocive ale îmbătrânirii premature a tenului.
  • reduce riscul de cancer – din fericire, protecția solară este foarte eficientă în reducerea riscului de a dezvolta o varietate de tipuri de cancere de piele, în special melanomul. Se știe că acest tip de cancer de piele este extrem de agresiv și poate pune viața în pericol pentru multe femei, în special pentru persoanele care trec de 20 de ani.
  • piele sănătoasă în general – ține cont că pielea este mai sănătoasă atunci când folosești protecție solară. Proteinele esențiale din piele, cum ar fi keratina, sunt protejate atunci când aplici SPF. Aceste proteine sunt responsabile pentru menținerea pielii netede și sănătoase atât estetic, cât și practic.

Hidratează tenul inclusiv noaptea

Multe fete uită sau nu țin cont de aplicarea cremei înainte de somn. Acest lucru este complet greșit. Dacă treci cu vederea acest pas, te sfătuim să regândești problema. În timpul zilei îți expui pielea la raze UV, murdărie și poluare. Noaptea ai șansa să anulezi daunele pe care le-ai provocat pielii. Prin urmare, trebuie să îndepărtezi corect toate urmele de murdărie și machiajul vechi înainte de a lua contactul cu așternuturile de pe pat. Folosește apă micelară, căci este blândă cu tenul, și utilizează un toner pentru echilibrarea pH-ului. Acestea sunt benefice, în special persoanelor cu tenul uleios sau cu tendințe de îngrășare. De asemenea, utilizarea unui ser te poate scăpa de griji. Pe baza nevoilor pielii tale, poți folosi și o formulă care conține retinoizi sau pur și simplu un ser hidratant și calmant.

Practică face gym

Poate că este un trend în online, dar exercițiile pentru musculatura facială sunt vechi de când lumea. Așa cum îți lucrezi și îți tonifiezi mușchii corpului, faci cardio și stretching după antrenamente, la fel și exercițiile pentru întărirea musculaturii – face gym – te vor ajuta în timp să ai o circulație a sângelui corectă, piele strălucitoare și mai ales fermă.

Dacă dorești să ai o piele frumoasă, strălucitoare, ar trebui să construiești o rutină regulată de îngrijire a pielii. Nu procrastina și ai grijă de sănătatea pielii tale.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter