Cosmetică la tine acasă: Cum să fii frumoasă în timp record

De Lumea Femeilor, pe

Tratamentele la salonul cosmetic sunt plăcute şi relaxante, dar costă timp şi bani. Noi îţi oferim o alternativă cu preţ redus: rămâi acasă şi te înfrumuseţezi singură – din cap până-n picioare
Înarmată cu răbdare şi bună dispoziţie, poţi transforma mica ta sesiune de înfrumuseţare într-o activitate profitabilă şi amuzantă,
Iată ce poţi face acasă, fără ajutorul cosmeticienei:

Baie de aburi pentru faţă

Nu costă nici un leu. Îţi curăţă porii în adâncime şi îţi pregăteşte tenul pentru curăţare, aplicarea cremelor şi a măştilor. Pune apă fiartă într-un castron mare şi stai 10 minute cu faţa aplecată deasupra lui, cu capul acoperit cu un prosop. Curăţarea zonei T.
Cu puţină răbdare, îţi poţi îndepărta singură şi punctele negre din zona T(frunte, nas, bărbie).
Stoarce-le, imediat după baia de aburi, cu ajutorul a două pansamente sterile. Nu uita să dezinfectezi!

Pensatul sprâncenelor

Nu ai nevoie decât de o pensetă. Pentru a determina forma corectă, foloseşte două creioane sau două pensule: pune-le pe amândouă lipite de nară, astfel încât una să fie perpendiculară pe sprânceană, iar cealaltă să facă legătura între nară şi colţul exterior al ochiului. Aceasta este lungimea pe care trebuie să o aibă sprânceana ta.

Vopsitul genelor

Ai nevoie de un set cu vopsea specială, pe care îl poţi cumpăra de la aproape orice raion de cosmetice. Pune folia protectoare sau fixează o hârtie umedă sub gene şi vopseşte-le apoi cu pensula specială. Lasă-le un minut să se usuce. Gata!

Lăcuitul unghiilor de la picioare

Dacă o faci singură, dai banii doar pe lac. Important este ca unghiile să fie curate şi degresate. Pune vată între degete, aplică lacul, lasă-l să se usuce şi mai aplică un strat.

Manichiura

Ţi-o poţi face şi singură . Ce-i drept, cu puţin efort… Mai întâi îţi pileşti bine unghiile, apoi ţii degetele cam 4 minute în apă caldă cu săpun. Acum poţi trece la curăţarea pieliţelor. Ai două posibilităţi, în funcţie de preferinţele tale: poţi doar să le împingi spre baza unghiei cu ustensila specială din trusa de manichiură sau să le şi tai apoi cu forfecuţa. La sfârşit, nu uita să le dezinfectezi şi să le ungi cu cremă.

Epilatul

O poţi face cu benzi sau cu cremă depilatoare, dar costă mai mult. Cea mai ieftină metodă este cea cu ceară pe care o încălzeşti până se lichefiază, o aplici apoi cu o spatulă în sensul creşterii firelor de păr, o laşi să se răcească şi o smulgi apoi cu o mişcare rapidă în sensul invers al creşterii firelor de păr. Prima dată e mai greu. Pe urmă, o vei face în joacă.

Ce să nu faci singură:

Sunt, totuşi, şi unele lucruri pe care este mai bine să le laşi pe mâna unei profesioniste:
– Dacă vrei, de pildă, un machiaj mai sofisticat pentru o ocazie specială, fă un efort şi du-te la salon.
– Un tratament complet pentru ten, cu baie de aburi, curăţare, ionizare, masaj şi mască, e bine să fie făcut tot de către cosmeticiană.
– Epilatul inghinal este tot treaba cosmeticienei. Poţi risca să-l faci singură doar dacă eşti foarte îndemânatică şi ai o rezistenţă ieşită din comun la durere.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter