Coafuri de petrecere uşor de făcut

De Libertatea pentru femei, pe

Cu puţină rabdare, poţi sa îţi aranjezi singura parul într-o forma simpla, dar de efect. Indiferent de lungime, cu siguranţa poţi gasi o varianta care sa se potriveasca zilelor festive ce urmează.

Coc simplu

Începe prin a pieptana bine parul. Daca e subţire şi îţi da batai de cap, foloseşte un spray special pentru descurcare. Aduna tot parul ca pentru o coada de cal, dar cât mai sus, în vârful capului. Uniformizeaza şuviţele din faţa şi din spate înainte de a-l prinde, chiar cu o perie, daca vrei sa fie cât mai bine întins. Ia un elastic subţire, în aceeaşi culoare cu parul, baga coada prin el, dar numai pâna la jumatate; opreşte-te puţin, rasuceşte o data coada, întorcând mâna care ţine parul, apoi rasuceşte şi elasticul şi prinde cocul format. Urmeaza finisarea cocului: desfa-l uşor cu degetele şi da-i o forma, ia vârfurile şi prinde-le sub elastic ori cu agrafe, daca este nevoie, astfel încât, în final, cocul sa fie rotund, fara vârfuri ieşite. Pulverizeaza la sfârşit fixativ. E o coafura potrivita şi pentru un par mediu.
Coafuri de petrecere uşor de făcut

Bucle romantice

Dacă ai parul suficient de lung, poţi apela la clasicele bucle lejere. Dupa spalare, pulverizeaza pe parul ud un spray de protecţie termica, apoi usuca-te parţial cu foehnul. Pentru bucle, foloseşte peria electrica rotativa: ia o şuviţa subţire, rasuceşte-o pe perie apasând butonul de rotire şi aşteapta pâna când şuviţa e complet uscata. Pentru a desface, nu apasa butonul de rotire în sens invers, ci roteşte peria cu mâna în celalalt sens, în timp ce, cu cealalta mâna, desfaci uşor şuviţa de pe perie. Ca sa fii sigura ca nu ramâne nicio şuviţa nefacuta, lasa numai o parte din par desfacut, iar cealalta parte prinde-o cu o clama. La final, desfa buclele cu degetele şi aplica un produs de finisare şi stralucire. Mai poţi obţine astfel de bucle şi cu placa, dar parul trebuie complet uscat înainte.
Coafuri de petrecere uşor de făcut

Şuviţe suprapuse

Daca ai parul scurt, gen bob ori o alta tunsoare de aceeaşi lungime, poţi încerca o astfel de coafura. Piaptana parul şi întinde-l cu placa, dar ai grija sa rotunjeşti vârfurile. Prinde-l apoi cu agrafe astfel: mai întâi parţile laterale, apoi şi partea din spate, ducând parul de aici cât mai mult spre creştet. Ia apoi şuviţele şi aranjeaza-le unele peste altele, fara a urmari o ordine. Se prind cu agrafe, de la jumatate, astfel încât vârfurile sa ramâna libere pentru a le putea aranja. Daca vrei, dupa ce ai prins toate şuviţele, mai poţi finisa o data vârfurile cu placa, pentru a ieşi întoarse ca în poza. Pulverizeaza fixativ şi, eventual, un spray de stralucire.
Coafuri de petrecere uşor de făcut

Împletitură „coadă de peşte”

E o coafura în voga, pe care o poţi purta şi ziua, dar şi la o petrecere de seara. Pentru un look stilizat, piaptana parul foarte bine şi pulverizeaza puţina apa pe toata lungimea, ca sa ai un control mai bun în momentul împletirii. Daca, din contra, vrei un aspect natural, uşor neglijent, descurca-ţi parul cu un pieptene rar şi încearca sa îi pastrezi textura naturala. Da tot parul într-o parte şi împarte-l în doua secţiuni. Ia o şuviţa subţire din spatele secţiunii din stânga şi trece-o peste aceasta, în secţiunea din dreapta. Iei apoi o ţuviţa subţire din partea dreapta, tot de dedesubt şi o treci peste aceasta parte, în secţiunea din stânga. Se lucreaza la fel, când din stânga când din dreapta, pâna ajungi la vârf.
Atenţie! Ca sa iasa mai bogata, şuviţele adaugate trebuie sa fie subţiri. Prinde coada cu un elastic subţire, apoi „ascunde-l”, înfaşurând o şuviţa în jurul lui, pe care sa o prinzi cu o agrafa subţire în spate. Trage uşor în parţi de coada, pentru a-i da volum şi un look nefinisat. Pulverizeaza fixativ şi mai scoate câteva şuviţe scurte din faţa sau din partea opusa cozii, pentru a armoniza coafura.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter