Celulita – planul de atac în 10 pași

De Carmen Ștefancu, pe

Conform estimărilor realizate de experți din domenii precum frumusețea sau sănătatea, 90% dintre femei au celulită. Există o multitudine de produse cosmetice și tratamente care promit refacerea elasticității și fermității pielii, dar pentru a scăpa de celulită nu ai nevoie doar de ele, ci și de un plan pe mai multe direcții: sport, alimentație, masaj. Îți recomandăm un plan de atac în 10 pași de care să ții cont atunci când începi lupta cu celulita.

  1. Alimentație sănătoasă. Renunță cu totul la băuturile carbogazoase, mâncarea fast food, produsele de patiserie și la zahăr. Vei vedea primele rezultate chiar după o săptămână.
  2. Mese la orele potrivite. Degeaba nu mănânci mai nimic toată ziua și aștepți cina cu prietenii sau familia. Schimbă-și orele de masă, mănâncă până în ora 16:00, iar la cină alege o salată sau un fruct.
  3. Bea apă! Minimum doi litri de apă plată sau minerală pe zi, dar atenție – nu în timpul mesei.
  4. Renunță la cafea și țigări! Nu mai este de mult un secret că țigările și cafeaua sunt un factor important în apariția celulitei. Dacă aspectul pielii de „coajă de portocală” te nemulțumește, renunță la ele!
  5. Gomaj pentru corp. Folosește produse pentru gomaj, care curăță pielea în profunzime, o dată sau de două ori pe săptămână.
  6. Masajul este foarte important. Prin masaj depozitele de celulită de sub piele sunt diminuate, iar crema anticelulitică pătrunde mai adânc în piele.
  7. Fă mișcare! Alege o formă de sport care-ți place. E cel mai important să faci sport de plăcere și să nu vezi totul ca pe un chin. Și mersul pe jos, jumătate de oră pe zi, ajută!
  8. Dormi suficient! Încearcă să nu pierzi nopțile și dormi minimum șapte, opt ore, deoarece lipsa unui somn de calitate are legătură cu kilogramele în plus, atât de nedorite.
  9. Folosește creme anticelulitice! Aplică-le dimineața și seara prin masaj circular câteva minute pe fiecare dintre zonele afectate de celulită: abdomen, coapse, brațe etc. Există și creme anticelulitice care acționează în timpul nopții.
  10. Tratamente la salon. În cazul în care vrei să te bucuri de serviciile unor specialiști, mergi la saloanele de frumusețe, unde vei găsi tratamente în funcție de orice buget.

Citește mai mult în ediția de iunie a revistei UNICA! Ți-am pregătit un articol amplu despre tratamentele anticelulitice care pot fi făcute în saloane, o listă de shopping cu ce produse găsești pe piață și sfaturi de la medici și specialiști în frumusețe.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter