Cele mai bune măști de primăvară pentru mâini

De Lumea Femeilor, pe

De multe ori, simpla aplicare a cremei nu e suficientă pentru a păstra pielea hidratată și sănătoasă. Tratamentele și măștile nutritive vin în completarea îngrijirii de bază pentru mâini, cu ingredientele potrivite.
Folosește zilnic o cremă hidratantă, fă-ți de două ori pe săptămână o mască nutritivă în care mierea sau uleiul să fie ingredientul de bază și cel puțin săptămânal un scrub delicat cu sare de mare, zahăr brun sau zaț de cafea.

Mască hidratantă pentru pielea uscată

Ai nevoie de ingrediente cât mai nutritive, de aceea combinația dintre miere și ulei e cea mai recomandată. Fă un amestec dintr-o linguriță de miere și o lingură de ulei de măsline, de migdale dulci sau de argan și întinde pe mâinile curate în strat gros. După aproximativ 30 de minute, îndepărtează, clătind din abundență cu apă. Tot pentru mâini foarte uscate ajută şi amestecul din șase linguri de făină de ovăz, două de lapte, două de ulei de măsline și două lingurițe de miere.

Mască pentru albire și exfoliere

Masca pe bază de iaurt e bine de aplicat după treburile casnice intense. Ingredientele sunt următoarele: două linguri de iaurt natural, o lingură de miere, o linguriță de ulei de măsline sau de migdale dulci, o linguriță de făină și două linguri de zahăr brun. Mai întâi, amestecă într-un bol iaurtul, mierea, uleiul și făina, până obții o pastă. După câteva minute adaugă zahărul și amestecă ușor. Într-un alt bol, pune apă caldă și înmoaie mâinile 5-10 minute. Şterge-le bine, apoi folosește puțin din amestecul de iaurt și masează ușor până simți că zahărul se topește, pentru a face o ușoară exfoliere. Mai pune încă puțin preparat și masează. Pune apoi mixtura în strat mai gros, bagă mâinile în pungi de plastic, apoi ține-le sub un prosop încălzit în prealabil. După 10-15 minute, îndepărtează masca clătind cu apă caldă, usucă bine mâinile și aplică o cremă.
Piele perfectă: Răsfăţ cu măşti naturale din cafea

Cum aplici o mască pentru mâini

1. Dă-ți jos inelele.
2. Dacă prepari o mască-tratament, asigură-te că pui mixtura într-un recipient suficient de mare ca să poți băga ambele mâini.
3. Înainte de a aplica orice fel de mască, mâinile trebuie să fie curate. De asemenea, e de preferat ca porii să fie deschiși, așa că ține puțin mâinile sub apă caldă.
4. La final, îndepărtează amestecul cu apă curată, usucă foarte bine și folosește  o cremă emolientă.

Scrub natural pentru mâini

Făcut de două ori pe săptămână, acesta îndepărtează celulele moarte, catifelează, asigură o mai bună absorbție a cremei și oferă pielii un aspect sănătos. Ai nevoie de o lingură de suc de lămâie și de una de sare de mare. Ingredientele se amestecă bine și se masează delicat 2-3 minute pe mâini. La final, se clătește și se folosește o cremă pe bază de aloe vera.

Tratament pentru unghiile casante

„La început de primăvară, ai nevoie de tratamente naturale care să întărească unghiile și să prevină exfolierea. Încălzește ușor o lingură de ulei (poate fi de măsline, de argan sau de migdale) și adaugă în el câteva picături de vitamina A. Amestecă ușor și aplică pe unghii și pe cuticule prin masaj ușor. Pentru rezultate bune, repetă de 2-3 ori pe săptămână.”
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intră şi căstigă! http://on.fb.me/XeIJVO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter