Ce spune despre tine coafura pe care o ai

De Lumea Femeilor, pe

Ştiai că eşti mai legată de coafura ta decât bănuieşti? Hai să vedem ce spune părul tău despre tine şi cum să transmiţi mesaje prin coafura pe care o alegi
 

1. Stilul ingenuu şi romantic

Părul prins în coc, coada spic, bucle naturale sau realizate cu puţin ajutor înseamnă stilul romantic. Dacă te încadrezi în acest stil, ai o înfăţişare proaspătă şi tinerească. Structura osoasă e delicată, cu trăsături fine şi ochi mari. Lookul tău este, în ansamblu, feminin. Nu e recomandat să îţi faci două codiţe şi să porţi haine şi accesorii care te fac să pari copilăroasă – vei fi percepută ca imatură şi iresponsabilă. Dar nici extrema cealaltă nu e potrivită pentru tine: hainele foarte îndrăzneţe vor copleşi statura ta fragilă. Optează mai degrabă pentru un stil romantic, sexy. Texturile fine, precum caşmirul şi şifonul, alături de accesorii subtile, îţi vor completa cu succes lookul şi nu te vor încărca tare.

2. Lookul clasic

Tunsoarea clasică franţuzească, cu colţurile în interior, părul lung sau mediu, cu cărare pe mijloc sau într-o parte, eventual breton, se încadrează în stilul clasic. Acest stil conservator se potriveşte siluetei tale medii, echilibrate. Eleganţa simplă se îmbină perfect cu coafurile cu linii simple. Nu îţi recomandăm unghiuri îndrăzneţe care îţi înăspresc trăsăturile. Accesoriile potrivite stilului tău sunt simple, dar pline de graţie: colierul de perle sau lănţişorul fin de aur. În ceea ce priveşte îmbrăcămintea, mergi mai degrabă pe stilul clasic, care te pune în valoare, decât pe hainele care azi sunt trendy, dar mâine nu mai sunt. Astfel, îţi vei pune în valoare inteligenţa, originalitatea şi feminitatea.

3. Stilul practic

Părul prins în coadă de cal, părul tuns scurt, părul mediu puţin filat şi uşor de întreţinut se înscriu în stilul practic. Eşti o femeie sportivă, care apreciază naturaleţea. Corpul tău este subţire sau atletic. De aceea, o coafură sofisticată probabil că nu este cea mai bună idee, pentru că va contrasta cu felul tău natural de-a fi. Pentru ocazii, poţi opta pentru o coadă de cal răsucită şi prinsă într-un coc simplu – elegant şi natural. Accesoriile potrivite sunt cele mici; accesoriile mari te pot face să pari neglijentă. Hainele tale trebuie să fie simple şi bine croite. Lookul sport te prinde mai bine decât pe oricine, deci îl poţi adopta fără probleme. Aceste detalii îţi completează firea activă, comportamentul natural şi prospeţimea care te caracterizează.

4. Lookul dramatic

Tunsoarea în trepte pentru păr mediu, părul filat mult la vârfuri şi cu volum, părul scurt cu „gheruţe“ pe frunte, acestea şi multe altele intră în stilul dramatic. Dacă eşti adepta acestui stil fie eşti înaltă, fie ai trăsături deosebite, frapante. Poţi opta pentru coafuri diverse, care să fie în ton cu personalitatea ta îndrăzneaţă. Unghiuri ascuţite, cărare în zig-zag, şuviţe colorate – poţi alege oricare dintre acestea care crezi că ţi s-ar potrivi. Accesoriile care te pun în valoare sunt cele mari sau strălucitoare, pentru că cele subtile s-ar pierde în ansamblul îndrăzneţ. Caută haine originale – care nu sunt, dar probabil că vor fi în tendinţe cândva. Aceste alegeri pentru lookul tău vor completa impresia de încredere în tine.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter