Ce nu știai despre parfumul tău

De Georgiana Constantin, pe Ultimul update Luni, 25 ianuarie 2016, 15:59
Vrei să-i faci un cadou noului iubit și nu știi ce să alegi din multele oferte de pe rafturi? Te întrebi de ce parfumul îți provoacă migrene? Parfumierul Octavian Coifan, mebru al Societatii Franceze a Parfumierilor și al Societatii Romane a Chimistilor Cosmetologi, are câteva lămuriri.

Cum aleg un parfum-cadou pentru un bărbat despre care nu știu prea multe?

Când o femeie face cadou un parfum unui bărbat nu trebuie să știe nimic despre el, ci doar ceea ce dorește de la el. De aceea, îi vei face cadou un parfum care îți place ție în mod expres și pe care îl prezinți ca atare. Femeile nu fac niciodată pe plac bărbaților, ci doar invers. Un parfum dăruit unui bărbat e sentința lui de condamnare la supunere tacită. Așadar, scrie cu propria imaginație această sentință.

Ce arome sunt recomandate pentru a  fi purtate și noaptea, când dormim?

Noaptea nu visăm, ci imaginăm lumea, călătorind pe alte meleaguri. În aceste lumi fantastice, spiritul are drept călăuză parfumul. Pentru nopți liniștite și o relaxare profundă, recomand tot ce conține lavandă și ierburi aromatice (busuioc, rozmarin, salvie) sau floare de portocal, pulverizate fin pe pernă. Parfumul dă aripi și hrănește imaginația, de aceea sugerez parfumurile speciale, rare, unice, acele miresme care emoționează și pe care le iubim din tot sufletul. Atunci când îți pui o picătură de parfum pe gât, pune-ți o dorință. Gândul va înflori în vis și va deveni realitate.

Este adevărat că frecarea încheieturilor după aplicarea parfumului îi modifică mirosul?

Frecarea încheieturilor modifică percepția mirosului atunci când el este testat pentru a fi cumpărat, se produce un mic haos olfactiv care nu permite evidențierea corectă a notelor. Atunci  când e vorba de parfumul purtat cotidian, frecarea nu este dramatică, pentru că româncele au, în general, ten mixt sau gras. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că parfumul este 70% alcool care se evaporă în primele momente, lăsând esența propriuzisă să-și lase amprenta în straturile pielii. Atunci când îți freci pielea e ca și cum ai folosi o rondelă de demachiat cu alcool, pentru a elimina sebumul. Îndepărtându-l prin frecare cu cealaltă mână, practic se ia „suportul” de care se prinde parfumul. Tragedia apare doar dacă persoana în cauza are tenul uscat.

– Cum îmi dau seama că m-am parfumat în exces? Și cum pot să atenuez mirosul dacă am exagerat?

O variantă este să intri într-un spațiu mic neparfumat (baie, cameră), petreci câteva minute, parasești camera lăsând ușa închisă, îți aerisești nasul pe fereastră și intri din nou în cameră, pentru a testa „excesul”. Dacă ai exagerat, poți folosi uscătorul de păr, pentru a grăbi evaporarea excesului. O altă posibilitate este să pui discret o întrebare celor din jur.

– De ce unele parfumuri îmi provoacă dureri de cap?

Este o situație frecventă pentru că româncele au multe probleme cu fierea. În cazul în care nu e vorba de o alergie respiratorie, vertijul combinat cu greața de moment este reacția organismului la un exces olfactiv. Problema nu e legată de parfumuri, dar e o stare de alarmă pentru ceea ce se va petrece peste 5-10 ani în organism. Mai există varianta în care amețeala are un substrat psihologic, acel tip de miros fiind legat cu un parfum similar asociat cu experiențe neplăcute din trecut. Tocmai de aceea, parfumurile generației precedente pot provoca repulsie, primind eticheta „bătrânesc”.

Află din revista Unica, ediția de februarie, ce parfum se potrivește personalității tale!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter