Atenţie la salonul de cosmetică! Ce trebuie să facă manichiurista de fiecare dată

De Sandra S., pe

De fiecare dată când mergi la salonul de cosmetică ar trebui să fii atentă la instrumentele pe care le foloseşte manichiurista ta şi nu numai! După ce trebuie să te uiţi:

Instrumentele curate

Este important ca de fiecare dată când vine un client nou, manichiurista să schimbe instrumentele pe care le foloseşte cu unele curate, dezinfectate. Dacă le foloseşte pe aceleaşi pe care le-a folosit şi cu clienta dinaintea ta, rişti să contractezi boli, ciuperci şi alte afecţiuni îngrozitoare.

Îţi impinge cuticulele

De multe ori, în saloane se practică tăierea cuticulelor, însă nu este un obicei sănătos pentru că doar lasă bacteriile să intre mai uşor în organismul tău. Cel mai sănătos este să împingă cuticulele, nu să le taie.

Pileşte unghiile într-o singură direcţie

Dacă îţi pileşte unghiile înainte şi înapoi, rişti ca acestea să se strice mai repede. Făcând asta se creează mici rupturi în unghii, care în timp duc la exfoliere şi la ruperea vârfului unghiei cu totul.

Dă ultimul strat peste vârful unghiei

Ca o manichiură să dureze cât mai mult timp, trebuie să dai şi ultimul strat de lac transparent, însă nu doar pe lungimea unghiei, ci şi un pic peste vârf. Dacă de exemplu foloseşti mult calculatorul, unghiile se ciobesc mai repede, de aceea ai nevoie de un strat protector peste vârf.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter