Alternative mai sănătoase pentru părul tău: Cum renunți la placă și foehn

De Sandra S., pe

Părul tău arată mereu bine, pentru că petreci timp aranjându-l, însă în timp se degradează: se usucă, se arde, cade mai mult. În plus, vara este foarte cald afară, iar umezeala din aer și transpirația nu mai țin părul așa cum îl aranjezi, ci se „sucește” pe toate părțile de cum faci primii pași prin cuptorul de afară. Vezi ce alternative sănătoase ai pentru părul tău:
Dacă vrei părul drept
Există pe piață o grămadă de creme de păr nutritive și uleiuri care întind părul, fără să fie nevoie de căldura plăcii sau foehnului. Poți apela la acestea și dacă ai părul deja drept, dar firicelele acelea scurte, regenerate, stau în toate direcțiile.
O altă variantă ar fi să îți faci un tratament cu keratină – aceasta îndreaptă părul și îl vei avea astfel timp de câteva luni. Procesul durează câteva ore, în funcție de lungimea părului tău, însă o vară întreagă te poți bucura de părul perfect drept, fără să mai fie nevoie sa atingi placa de întins părul.
Pentru părul ușor ondulat
Știi cum se usucă părul tău la mare, în bătaia vântului? Dacă ai părul mai lung știi că face onduleurile acelea largi, boeme, pentru care multe vedete plătesc o grămadă de bani ca să li se facă la salon. Și tu îți poți face astfel de bucle acasă, fără ajutorul ondulatorului. După ce te speli pe cap seara, înainte de culcare, îți poți prinde părul în câteva cocuri largi, mari (în funcție de lungimea părului tău) și le lași așa peste noapte. De dimineață, părul tău va fi ușor ondulat.
O altă variantă – însă care îți poate usca părul – este să faci o soluție din apă cu sare de mare (care să imite apa mării) și s-o pulverizezi pe păr, de la mijlocul firelor înspre vârfuri și să-l lași să se usuce natural, trecând degetele prin el din când în când.
Dacă vrei părul creț
Dacă vrei să ai părul creț, îl poți pune pe bigudiuri când este încă umed și să îl lași peste noapte, iar ziua următoare te vei trezi cu el deja creț. Pe de altă parte, dacă ai părul creț în mod natural și vrei să-l ții sub control cele mai bune variante sunt măștile de păr care îți înmoaie firele de păr și le hrănesc în profunzime și uleiurile create special pentru părul creț.
Altă variantă este cea a balsamului care poate fi lăsat în păr peste zi și îți așază firele de păr rebele.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter