8 soluții de îngrijire a tenului în sezonul rece

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Zilele reci și ploioase de toamnă sunt ocazia perfectă să îți pregătești corpul și tenul pentru iarnă și să îți ajustezi rutina de frumusețe.

Citește și: Cum previi foliculita după ce te epilezi cu ceară.

Bronzul obținut pe timpul verii vine uneori la pachet, din păcate, cu un ten uscat și riduri mai vizibile. Dacă adăugăm expunerea la vânt, umiditatea specifică perioadei și schimbările de temperatură, nu e de mirare că tenul tău capătă un aspect mai tern, lipsit de elasticitate și este deshidratat. Ce trebuie să faci să-ți menții tenul luminos și fără riduri, cât mai mult timp posibil? Ai nevoie de câteva soluții de îngrijire a tenului pentru acest sezon rece:

  1. Experimentează cât mai des tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm și mai luminos, recomandă Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.
  2. Hidratează-te constant și consistent. Optează pentru seruri hidratante și creme care să îți asigure un conținut crescut de apă în țesuturi.
  3. Nu ezita să îți exfoliezi tenul. Vei obține împrospătare imediată și luminozitate.
  4. Măștile de față sunt musai. Acestea mențin efectul de curățare, hidratare și hrănire în profunzime a tenului.
  5. Nu uita de pielea din jurul ochilor! Folosește pliculețe cu ceai, deoarece extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă păstrezi pliculețele de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obține un efect vasocostrictor rapid, care ajută la estomparea  ridurilor.
  6. O dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenție, aplică fiole de acid hialuronic sau retinol. Apoi, continuă ritualul de îngrijire obișnuit.
  7. Încearcă să ajungi cât mai des și la salonul cosmetic. Cu ajutorul unui specialist îți poți îmbunătăți ritualul de îngrijire și te poți bucura de cele mai bune sfaturi pentru tipul tău de ten.
  8. Masajul facial este o adevărată comoară și poate înlocui cu succes retinolul.  Acordă-ți câteva minute în fiecare seară pentru masaj și aspectul tenului tău se va îmbunătăți.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter