3 măști naturale care îți pregătesc tenul pentru primăvară

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Luni, 31 mai 2021, 12:38
Dacă vrei ca primăvara aceasta să ai o piele de invidiat – strălucitoare, fără imperfecțiuni, fermă – e cazul să acționezi cât mai repede. Iată trei rețete de măști naturale pentru ten, care îți vor reda frumusețea pielii și o vor ajuta să arate impecabil, chiar și după o iarnă lungă.

Mască vitaminizantă cu avocado

Dacă nu ai probleme grave cu tenul, dar simți că pielea ta și-a pierdut puțin din frumusețea naturală iarna aceasta, atunci o mască vitaminizantă poate fi soluția perfectă.

Îți propunem o mască pe bază de avocado, miere, banană și vitamina A, care îți va hrăni intens pielea, îi va reda strălucirea naturală și o va lăsa proaspătă și catifelată. Tot ce trebuie să faci e să amesteci într-un bol ceramic sau de sticlă un sfert de avocado pasat, cu o linguriță de miere, un sfert de banană pasată și câteva picături de vitamina A. Aplică pe fața proaspăt demachiată acest amestec, lasă-l să acționeze 10-15 minute, iar la final spală-te delicat cu apă călduță.

Avocado este un fruct bogat în vitamine, cunoscut pentru efectele sale energizante asupra pielii, banana conține și ea multe vitamine și minerale, iar mierea are efect antibacterian și calmant totodată.

Rezultatul acestei măști vitaminizante te va convinge cu siguranță!

Mască intens hidratantă pe bază de uleiuri naturale

Indiferent de tipul tău de ten, dacă iarna aceasta ți-a uscat excesiv pielea, soluția cea mai la îndemână ar putea fi o mască pe bază de uleiuri naturale.

Noi îți recomandăm uleiul de cocos, uleiul de avocado, uleiul de migdale dulci sau chiar uleiul de măsline presat la rece. Folosindu-te de metoda bain-marie, încălzește ușor uleiul ales de tine (nu mai mult de 20 ml). Atenție! Uleiul trebuie să fie doar puțin călduț, nu fierbinte!

Apoi, masează-ți delicat fața cu acest ulei călduț și lasă-l să acționeze până la 15 minute. Îndepărtează excesul cu apă călduță și tamponează delicat fața cu un prosop curat. Ideal ar fi să faci acest procedeu seara, pentru că adevăratele rezultate se vor vedea (și mai ales se vor simți) abia a doua zi – un ten hidratat, proaspăt și cu mult mai luminos!

Citește și – Ce uleiuri pot fi folosite pe tenul acneic

Citește și – Cele mai bune uleiuri vegetale pentru piele

Mască reparatoare cu efect calmant

Dacă ai pielea sensibilă și ai suferit iarna aceasta din cauza gerului și din cauza schimbărilor de temperature, atunci e musai să încerci o mască reparatoare cu efect calmant, pe bază de făină de orez, ceai verde și gel de aloe vera.

Fă o ceșcuță de ceai verde foarte concentrat – din două sau chiar trei pliculețe de ceai. Amestecă 50 ml de ceai cu o lingură de făină de orez și una sau două lingurițe de gel de aloe bio. Gelul îl poți găsi la orice magazin naturist, la fel ca și făina de orez, de altfel. Ține masca rezultată cam 20-30 de minute pe față, după care îndepărteaz-o cu apă călduță din abundență.

Făina de orez – sau pudra de orez – este folosită de către femeile asiatice de sute de ani în procesul de înfrumusețare. Ea conține vitamine din complexul B, vitamina E și acizi grași esențiali. Poate fi folosită și pe tenul acneic, deoarece calmează pielea, iar în combinație cu ceaiul verde și cu gelul de aloe vera are efect reparator.

Vezi mai multe rețete de măști de față

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter