Ileana Badiu: „Botoxul nu mă încântă“

De Georgiana Constantin, pe Ultimul update Vineri, 07 octombrie 2016, 13:26
Ridurile apar, ori­ce aș face

Mamă, soție și femeie de afaceri 24 de ore din 24, Ileana Badiu (40 de ani) reușește să arate absolut impecabil (OK, nu punem la socoteală ochii și picioarele perfecte de la natură).

Nu mă omor după riduri, dar mi le asum. Fac parte din mine și vor apărea, oricât aș încerca să le combat, așa că mă străduiesc să fac cunoștință cu ele și să mă obișnuiesc cu ideea că, pe măsură ce trece timpul, se vor înmulți. Botoxul nu mă încântă, pentru că-mi blochează complet expresia ochilor, așa că încerc să găsesc variante de ameliorare alternative. Acidul hialuronic, administrat cu măsură, mi se pare un lucru acceptabil.

ileana badiu Ileana Badiu poartă ținute LURE

Specialiști preferați

Rutina zilnică de frumuse­țe este foarte importan­tă și o respect cu sfințe­­nie; mă demachiez, îmi spăl fața cu apă micelară și-mi hidratez pielea cu cremă și serum. Fac tratamente de hidratare o dată la câteva luni la dr Radu Pitulea și mai merg la dr Ina Sosoacă la Bella Medical Spa, tot pentru terapii de hidratare, de-oarece am un ten uscat. Folosesc produse dermatocosmetice Exuviance, dar și creme anti-aging de la Babor.

Sport, de patru ori pe săptămână

Am un antrenor personal, iar de două ori pe an fac câte șapte zile de detox; așa pierd cele 3-4 kilograme, acumulate, eventual. Singura excepție când nu fac sport sunt perioadele în care plec din țară în vacanță, în rest, sunt foarte strictă cu acest program. O dietă echilibrată pentru mine înseamnă puțin din fiecare tip de aliment, însă cât mai puțină carne, carbohidrați și dulciuri. Mănânc multe legume și pește aproape zilnic.

ileana badiu

Alimentația ideală

Planul meu ideal de alimentație într-o zi obișnuită sună cam așa: mic dejun – budincă de chia și cafea cu lapte (nu pot să o beau fără să-i pun și lapte); prânz – file de biban de mare cu orez negru și salată verde; seara – salată de varză roșie cu stafide și portocale și mango, la desert.

Sunt foarte fidelă unui miros

Este vorba de primul parfum pe care l-am primit în viața mea, de la un admirator, aveam 15 ani: Paloma Picasso, cel clasic, care miroase pe pielea mea într-un fel inconfundabil. Cei care mă cunosc identifică acest parfum cu mirosul meu. În rest, mai folosesc Amber&Musk de la Xerjoff.

Sprâncene perfecte

Sprâncenele mele sunt frumos arcuite, în mod natural, și destul de groase, dar forma ideală este dată de pensatul după șabloanele create de Anastasia Beverly Hills. Mă duc o dată la trei săptămâni la salon pentru a avea o formă îngrijită, în rest folosesc kitul de make-up al  sprâncenelor, tot de la Anastasia Beverly Hills.

Am părul des

…Însă cu un fir destul de subțire, ceea ce înseamnă că, pentru a avea un look impecabil, este nevoie să-l coafez. Merg la coafor de două ori pe săptămână, pentru că un păr lung, drept și îngrijit mă face să mă simt frumoasă. Îmi tund vârfurile de trei ori pe an, când îmi și fac șuvițe blonde. Pentru evenimente mă coafează Camelia Negrea (nu aș alege niciodată părul permanent sau roșcat).

ileana badiu

N-ș putea trăi fără…

Anticearcăn, pentru că acoperă zona de sub ochi care trădează un ten obosit, și fără mascara, pentru că am impresia că dă conturul perfect unui ochi frumos.

Cele mai bune trucuri de beauty
Mi le-a oferit mama, care m-a învățat să folosesc măști naturale. De exemplu, masca cu pulpă de piersică, foarte puțină lămâie și miere este o mască emolientă, rejuvenantă și hidratantă, pe care o folosesc vara, cât ține sezonul piersicilor.

 Nu port machiaj cu mine

Eu cred că o femeie trebuie să fie îngrijită și-n casă, așa că nu se pune problema să ies pe stradă nearanjată. Chiar dacă nu mă fardez intens întotdeauna, îmi aplic un blush pe obraz, anticearcăn sub ochi și puțină mascara. În geantă, nu port farduri, doar rujul pe care îl folosesc în acea zi.

Citește și – Cum te ocupi de părul scurt?

Citește și – Kamelia – „Cizelarea stilului vine natural, odată cu maturizarea“

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter