Marile descoperiri ale frumuseţii

De Georgiana Constantin, pe

În numărul de noiembrie al revistei ţi-am prezentat ultimele şi cele mai inovatoare invenţii din domeniul frumuseţii, iar pentru că spaţiul nu ne-a permis…

…  să-ţi dezvăluim tot ce ne-a impresionat anul acesta, am făcut-o în rândurile de mai jos.

La capitolul frumuseţe, necesitatea poate că nu mai este mama invenţiilor, dar dorinţa de mai bine sigur va exista mereu. Aceste produse inovatoare îţi îmbunătăţesc lookul într-un mod super ingenios:

Gama antirid Shiseido Benefiance WrinkleResist 24

Ca şi cum nu am avea suficiente motive de îngrijore, s-a dovedit că există un mod în care soarele îmbătrâneşte pielea, despre care majoritatea oamenilor nu au auzit vreodată. Nu doar că razele UV atacă celulele sănătoase şi creează radicali liberi, ele stimulează, de asemenea, o enzimă ameninţătoare, numită „heparanase”, care joacă un rol important în formarea ridurilor. Cercetătorii Shiseido au analizat 20 000 de ingrediente până au găsit trei care blochează această enzimă şi le-au introdus în noile creme şi loţiuni antirid Benefiance WrinkleResist 24.

Cum funcţionează? Când soarele atinge pielea şi activează producţia de „heparanase”, această enzimă determină dermul să secrete o substanţă numită elastoză, care degradează reţeaua de elastină a pielii. Trei ingrediente, care se găsesc în toate produsele gamei, îşi fac datoria pentru a stopa acest process: extractul de mukurossi, din coaja unui fruct tropical, neutralizează 50% din activitatea enzimei dăunătoare, în timp ce apa proaspătă de alge şi un ingredient extras din planta gambir inhibă elastoza.

Şi pentru că prevenirea nu e totul, formula acestor produse include un amino-acid care sporeşte producţia colagenului şi îmbunătăţeşte fermitatea şi elasticitatea pielii. Preţuri: 225 lei (loţiune calmantă), 330 lei (cremă de zi), 330 lei (emulsie de zi), 210 lei (spumă pentru curăţare), 353 lei (cremă de noapte)

Crema antiimperfecţiuni La Roche-Posay Effaclar Duo

Orice dermatolog îţi va spune că nu există o cură eficientă împotriva acneei, până nu renunţi să te stresezi… Nu nu stresul este cauza acneei, însă el este acel factor care o agravează. Uşor de spus, aşa-i? Pentru situaţiile în care emoţiile îţi scapă de sub control, ai o alternativă sigură: crema antiimperfecţiuni La Roche-Posay Effaclar Duo, concepută pentru a acţiona simultan asupra celor două simptome ale acneei: coşuri şi comedoane.

Cercetătorii La Roche-Posay au combinat patru ingrediente active, care promit să elimine definitiv orice imprefecţiuni ale pielii: niacinamida (forma biologică activă a vitaminei B3, care reduce simptomele inflamatorii şi neutralizează factorii iritanţi, diminuând astfel evoluţia erupţiei), pirocton olamina (ingredient activ recunoscut pentru acţiunea puternică împotriva bacteriei P.Acnes, factor agravant în evoluţia acneei), LHA (ingredient activ microexfoliant, care elimină celulele moarte acumulate la suprafaţa pielii şi curăţă porii în profunzime) şi acidul linoleic (componenta naturala a sebumului).

Fiindcă pielea cu imperfecţiuni este sensibilă şi predispusă la roşeaţă, ingredientele active sunt combinate cu apa termală La Roche-Posay calmantă şi antiiritantă. Cu siguranţă, îţi va plăcea şi textura fresh, care se absoarbe rapid în piele (după numai câteva minute, poţi aplica liniştită machiajul). Preţ: 65 lei

Peeling intensiv pentru acasă Artistry (Amway)

Îmbunătăţirea instantanee a aspectului pielii şi faptul că nu vei avea nevoie de recuperare te va convinge, ca şi pe mine, că acest produs este cea mai bună alternativă a peelingurilor bazate pe acizi, pentru acasă. O singură aplicare a produsului, pe care trebuie să-l menţii pe piele numai opt minute, are aceleaşi efecte pe care le experimentezi în urma unui tratament profesional.

Şi nici nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa iritaţiilor sau a pielii care se înroşeşte. Dacă îl vei folosi de două ori pe săptămână timp de şase săptămâni, beneficiile pielii pot fi comparate cu cele obţinute în urma unui peeling chimic la salon. Este singurul peeling pe care l-am încercat şi conferă un aspect mai bun al pielii, imediat: după prima aplicare pielea mea avea o textură hidratată, mai clară, iar după şase săptămâni chiar şi liniile fine s-au estompat.

De fapt, în timpul testarilor clinice, 99% dintre participanţi au mărturisit că tenul lor a devenit mult mai neted. Ingredientul-cheie al produsului, enzima extrasă din ciupercile Mucor Miehei optimizează activitatea enzimelor de exfoliere produse, în mod natural, de către piele, acizii graşi Omega 3 hrănesc epiderma, iar bariera de lipozomi ajută la menţinerea epidermei hidratate, după peeling. Aşadar, dacă tot ce îţi doreşti în cel mai scurt timp un ten mult mai neted şi proaspăt, încearcă acest peeling acasă, fără teamă! Preţ: 289 lei

Shatter-ul pentru unghii OPI

Arta decorării unghiilor a fost întotdeauna un pic prea extravagantă pentru gustul nostru. Dar noile topcoat-uri texturizante, în special cele Black Shatter, de la OPI, conferă acestei idei un aer punk. Acest lac negru creează un look grafic dintr-o singură aplicare. Foloseşte-l peste lacul tău obişnuit, şi instantaneu începe să se crape, relevând părţi ale lacului de dedesubt. Această formulă este puţin lipicioasă, deci ai nevoie de un strat subţire, altfel arată ireal. Preţ: 61 lei

Foto: revista Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter