O studentă s-a trezit cu 4,6 milioane de dolari în cont dintr-o eroare a băncii. Ce a făcut cu banii

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 03 iulie 2017, 18:07
Christine Jiaxin Lee, o tânără în vârstă de 21 de ani originară din Malaezia și stabilită în Australia, are mari probleme cu legea după ce în contul ei bancar a fost transferată o sumă importantă de bani, dintr-o eraore a băncii.

În urmă cu patru ani, Christine Lee a descoperit că în contul său Westpac se găsesc nu mai puţin de 4,6 milioane de dolari. S-a folosit fără reţineri de banii apăruţi ca prin minune și a cheltuit nu mai puțin de 3,4 milioane de dolari pe genți și haine de designer, ceasuri, obiecte de lux și vacanțe exotice.

Documentele judiciare arată că tânăra a comis aceste infracţiuni în mod repetat în perioada Iulie 2014-Martie 2015 şi, deşi ancheta a început în anul 2012, aceştia au aşteptat să strângă suficiente deovezi în tot acest timp.

În cele din urmă, Christine Lee a fost reținută de autorități pe aeroportul din Sidney, în timp ce se îmbarca într-un zbor spre Malaezia. Autoritățile i-au adus la cunoștință faptul că trebuie să returneze suma de 3,3 milioane de dolari.

Avocata sa, Lisa Stapleton, le-a explicat forțelor de ordine că banii au fost cheltuiți pe articole vestimentare, iar că acuzația de înșelăciune i se pare exagerată. Ea susține că tânăra nu ar fi comis de fapt vreo infracțiune financiară, suma de bani apărută în cont nefiind urmarea unui furt sau înșelăciuni.

„Ei i-au virat banii în cont. Fără doar și poate, clienta mea trebuia să returneze suma înapoi, dar faptul că i-a cheltuit nu reprezintă o infracțiune”.

Judecătorii i-au setat tinerei îmbogățite peste noapte o cauţiune de 1.000 de dolari, cu condiţia ca ea să se prezinte de două ori pe zi la o secţie de poliţie de lângă Sidney.

La momentul de faţă, lui Christine Jiaxin Lee îi este interzis să părăsească Australia şi se află sub control judiciar.

Citește și – Un miliardar a solicitat un credit de 1 dolar la bancă. Motivul este ilar

Citește și – Ce ar face Bill Gates dacă ar câștiga doar doi dolari pe lună

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter